RAM Racing Yamahan Lenni Klemetti SM-hopealle

Lenni Klemetti ylsi Circuit Racingin SM-hopealle.

Lenni Klemetti ylsi vuoden 2023 Circtui Racingin SM-sarjassa kakkospaikalle haastavissa olosuhteissa ajetussa kauden päärösosakilpailussa Alastaro Circuitilla.

Circuit racingin SM-kausi saatiin päätökseen Alastaro Circuitilla, joka oli saanut uuden toista kilometriä pitkän lisälenkin ja kilpailuviikonloppu toimi radan avajaistapahtumana. Kelit olivat alusta asti todella vaihtelevat ja torstain treenit ajettiin vesisateessa. Perjantaina oli kaikkea mahdollista: vettä, puolihullua sekä yksi kuivalla ajettu setti. Radan metkuihin päästiin pikkuhiljaa käsiksi ja kuskit tuntuivat tykkäävän uudesta radasta todella paljon!

Aika-ajot saatii ajaa kuivalla. Lenni Klemetti oli aika-ajojen kuudes, kärjessä Kenny Koskinen ja Peetu Paavilainen. Tiedossa oli, että nämä herrat tulivat sarjan ulkopuolelta ja ovat sen verran kovan luokan kuskeja, että kovaa saisi mennä, jos hiedät mielisi voittaa. He ovat kuitenkin hyviä vauhtimittareita SM-sarjan kuskeille.

Kilpailuun Lenni lähti 30 pisteen takamatkalta sarjaa johtavaan Niko Lehtirantaan. Ajamalla rakoa olisi vaikea kiriä umpeen, mutta kisassa kaikki olisi mahdollista.

Lauantain kisassa keli oli puolihullu ja kaikki lähtivät matkaan sadekelin renkailla. Lenni ajoi vaikean kisan neljänneksi ja Lehtiranta kahdeksanneksi, mikä riitti Nikolle mestaruuteen, Onnittelut Nikolle!

Sunnuntaina oli vuorossa kauden viimeinen startti ja nyt päästiin ajamaan kuivalla radalla. Päivä ei pitänyt sisällään ollenkaan warm up -ajoa, vaan pelkän kisastartin. Lenni otti hyvän startin ja kamppaili ensimmäiseen mutkaan mentäessä toisesta sijasta, mutta vaisuhko ensimmäinen kierro tiputti Lennin kuudenneksi.

Tästä alkoi kova kilvanajo, Lenni ohitti kuskeja loppua kohden ollen maalissa neljäs. Kisan kolmanneksi nopein kierrosaika kertoo, että vauhtia oli. Näillä pisteillä Lenni otti SM-hopeaa. Ainut 0-kisa tuli ensimmäisessa Alastaron kisaviikonlopussa, kun tekniikkavika esti osallistumisen starttiin ja varmasti kauden kohokohta oli Motoparkin tuplavoitot. Vauhti kehittyi Lennillä todella hienosti koko kauden ja nyt tavoitteet ovat taas kansainvälisillä areenoilla.

Aleksi Hyvärinen (9) paransi jatkuvasti otteitaan.

Aleksi Hyvärinen jatkoi varmoja otteita parantaen vauhtia kisa kisalta. Aleksi ajoi Open 600- sekä Superstock 600 -luokissa. Molemmissa Superstock 600 -kisoissa Aleksin sijoitus oli 11. Open 600 -luokassa Aleksi oli molempien starttien kolmas!

RAM Racing kiittää mekaanikkoja, kuskeja perheineen, yhteistyökumppaneita, kisajärjestäjiä sekä talkoolaisia kilpailukaudesta. Kiitos!

Teksti: RAM Racing tiedotus, kuvat: Harjukuvat