Ram Racing Yamahalle voitokas kaudenavaus

Niko Lehtiranta, Superstock 600 (vas), Niko Mäkinen, Superbike ja Lenni Klemetti, Superstock 600 (oik)

Circuit Racing -kausi pyörähti käyntiin viime viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa. Ram Racing Yamaha starttasi alkavaan kauteen neljän kuskin voimin ja tavoitteena oli jatkaa siitä mihin edellinen kausi päättyi.

Paremmin ei juurikaan tiimin kausi olisi voinut alkaa, kun tiimin kuljettajat nappasivat kärkisijat kumpanakin päivänä. Tiimi saapui Motoparkkiin jo torstai aamuna tarkoituksena ajaa pari hyvää testipäivää ennen viikonloppuna ajettavaa ensimmäistä SM- osakilpailua. Torstaina ja perjantaina tiimi ja kaikki neljä kuljettajaa pääsivät hyvin ajamisen makuun ja vauhti oli todella hyvää. Tämä lupasi erittäin hyvää tulosta viikonloppua silmällä pitäen.

Lauantaiaamu starttasi aika-ajojen merkeissä ja Superbiken sekä Superstock 600 -luokan ajaessa samassa lähdössä olikin miltei kaikki tiimin kuljettajat samaan aikaan radalla hakemassa sitä vauhdikkainta kierrosta.

Superbike-luokassa ajava viime vuoden Suomen mestari Niko Mäkinen näytti samantien, että vauhti ei todellakaan ollut kadonnut talven aikana vaan paalupaikka tuli selkeällä yli 2 sekunnin erolla muihin luokan kuljettajiin.

Superstock 600 -luokassa niin ikään mestaruuden viime vuonna napannut Niko Lehtiranta osoitti myös, että vaikka testikilometrejä ei paljon ennättänyt tulla ennen ensimmäistä kilpailuviikonloppua, oli ajaminen rentoa ja vauhdikasta. Hyvä aika-ajo toi Lehtirannalle hienosti oman luokkansa kärkiajan. Tiimin toinen Superstock 600 luokan kuljettaja Lenni Klemetti paransi ajamistaan testipäivinä huomattavasti ja aika-ajoissa Lenni saavutti hienosti luokan viidennen lähtöruudun.

Junior Projektissa Alex Kyriakoulle testipäivät ennen kisoja olivat todella onnistuneita. Nuorukainen sai puristettua edellisvuoden kierrosajasta pois yli 3 sekunttia ja Alex lähtikin aika-ajoon luottavaisin mielin. Aika-ajossa Alex ajoi hienosti itsensä lähtöruutuun 6.

Lauantai iltapäivän kisoihin kaikilla tiimin kuskeilla oli loistavat asetelmat kilpailuun lähdettäessä. Superbike- ja Superstock 600 -luokkien yhteiskilpailuun Mäkinen ja Lehtiranta starttasivat hienosti eturivin paikoilta, Lennin ollessa heti tuntumassa toisessa rivissä. Startti onnistui hyvin kaikilla kolmella kuljettajalla ja ei mennyt kauaakaan, kun Mäkinen karkasi jo muulta porukalta ja ajoi suvereeniin voittoon ilman mitään paineita tai kamppailua. Lehtiranta ja Klemetti sen sijaan kävivät kovaa taistelua oman luokkansa kärkisijoituksista Lehtirannan pitäessä kuitenkin koko kisan ajan kärkipaikkaa hallussa. Takana Klemetti, Tuomas Kesti ja Niko Tanskanen kävi kovaa taistelua kakkospaikasta ja tilanteet vaihtelivat pitkin kilpailua.

Klemetti kuitenkin kiristi vauhtiaan kisan loppua kohden ja ylitti maaliviivan hienolla ajolla kakkosena Lehtirannan vieden kauden avauskilpailun voiton.

Supersport 300 -luokassa kilpaileva Alex sai myöskin onnistuneen lähdön omassa kauden avaus startissa ja ajoi varmalla ajolla maaliin sijalla 6. saaden samalla arvokkaita ajokilometrejä uuden tiimin parissa.

Sunnuntaipäivä näytti alkavan aurinkoisena ja poutaisena, mutta hetki ennen Superbike- ja Superstock 600 -luokkien starttia sade saapui ja kasteli radan täysin. Ei jäänyt epäselväksi, että päivän kilpailut tultaisiin ajamaan sadekelissä.

Sunnuntain kisaan lähdettiin lauantain kilpailun kierrosaikojen perusteella. Superbike-luokassa Niko Mäkinen starttasi näin ollen paalulta ja Superstockeissa Lenni Klemetti ruudusta kolme ja Lehtiranta ruudusta neljä.

Lähdössä Niko Mäkinen näytti heti startista alkaen, että sadekelikään ei vauhtia hidasta. Mäkinen ajoi hurjalla ajolla maaliin ensimmäisenä ja ero seuraavaan Superbike luokan kuskiin kasvoi yli 30 sekunttiin.

Superstockeissa Klemetti ja Lehtiranta pääsivät heti kärkiryhmän mukaan Niko Tanskasen vetäessä letkaa. Kisaa ei kuitenkaan ehtinyt kauan mennä Lehtirannan ottaessa oman luokkanssa kärkipaikan haltuun, Klemetin seuratessa kannoilla.

Kisan edetessä Lehtiranta kasvatti eroa varmalla ajolla, Lennin varmistellessa kakkospaikkaa.

Maalissa Lehtiranta otti voiton nimiinsä, Klemetti upeasti toisena. Tiimille siis myös sunnuntaina kaksi korkeinta koroketta Superstock 600 -luokassa.

Supersport 300 luokassa Alex Kyriakou jännitti hieman ennen starttia sadekelin kisaa, mutta tiimin nuori kuski ajoi maaliin mukavasti sijalla kuusi.

Ram Racing Yamahan kausi starttasi hienosti ja voittoisasti tiimin kuljettajien saavutettua kumpanakin päivänä kirkkaimmat mitalit ja isoimmat pystit. Kaikki kuljettajat olivat enemmän kuin tyytyväisiä viikonlopun suorituksiin.

Myös tallipäällikkö Jani Rättö iloitsi viikonlopun suorituksista:

”Aivan mahtava viikonloppu jokaiselta kuljettajalta. Pyörät toimivat hienosti ja vauhtia sekä itsevarmuutta tuli jokaiselle kuljettajalle lisää päivä päivältä. Tästä on todella hyvä lähteä kärkipaikoilta kohti seuraavaa osakilpailua paljon mediahuomiota saaneelle Kymiringille kesäkuun puolessa välissä”

Seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuussa Kymiringin moottoriradalla 18.6.–19.6.

Teksti ja kuva: Ram Racing Tiedotus

Uusin numero