Ram Racing Yamaha uuteen kauteen puolustamaan mestaruuksia

Niko Lehtiranta ajoi kaudella 2021 Superstock 600 -luokan Suomen mestariksi.

Ram Racing Yamahan Circuit Racing kausi 2021 päättyi mestaruusjuhliin tiimin kuskien saavuttaessa kaksi SM-kultaa sekä yhden SM-hopean. Uuteen kauteen lähdetään siis vain ja ainoastaan mestaruuksia puolustaen.

Alkavalla kaudella tiimin kokoonpano on säilynyt miltei samana edellisvuoteen verrattuna. Superbike luokassa tiimin kuskina jatkaa viime vuoden tapaan mestaruuden voittanut Niko Mäkinen. Hän harkitsi viime kauden jälkeen jo ajohaalareiden nurkkaan laittamista, mutta hetken harkitsemisen jälkeen ei Mäkinen ollut vielä valmis päästämään muita kilpakumppaneita niin helpolla.

Niko Mäkinen

”Lähdetään nyt ainakin puolustamaan mitalia, katsotaan mihin kauden aikana kyyti sitten riittää”, summaa Mäkinen lyhyesti alkavaa kautta.

Superstock 600 -luokassa niin ikään mestaruuden voittanut Niko Lehtiranta jatkaa myös Ram Racingin väreissä alkavalla kaudella.

Lehtiranta kävi viime kauden jälkeen kokeilemassa vauhtia tiimin kanssa myös ulkomailla, josta tarttuikin mukaan hyvää ajokokemusta ja lisäintoa ajamiseen. Viime vuosi oli hänen ensimmäinen täysi kautensa isommalla pyörällä ja lopputuloksena heti Suomen mestaruus. Nämä osoittivat, että vauhtia riittää ja tavoitteet on asetettu hieman korkeammalle.

”Mestaruutta lähden puolustamaan tottakai ja kauden jälkeen olisi tarkoitus lähteä haastamaan myös Espanjan kovia kuljettajia toden teolla”.

Viime kaudella tiimin väreissä Superstock 600 luokassa hopeaa saavuttanut Lenni Klemetti jatkaa myös Ram Racing Yamaha -tiimissä. Alkava kausi on Lennille toinen täysi kausi Superstock 600 -luokassa. Vaikka viime kausi oli pitkälti opettelua isomman pyörän kanssa, oli silti saaliina mitali kaudesta. Huonosti ei siis Lennilläkään ensimmäinen kausi isossa luokassa mennyt. Nälkä kuitenkin kasvaa ja Lennillä on selkeä tavoite kaudelle:

”Ehjä kausi ja mitalin kirkastaminen”.

Uutena tiimin kuljettajana aloittaa junior projektin puolella Alex Kyriakou, joka tulee ajamaan Supersport 300 -luokassa.

Alex on nuoresta iästä huolimatta ajanut kilpaa jo useamman vuoden ja viime kausi oli hänelläkin ensimmäinen Supersport 300 -luokan parissa. Alex lähtee innolla uuteen kauteen tiimin tuki takanaan ja tavoitteena hänellä on saada lisää vauhtia ja olla kärkikolmikossa kauden päätteeksi.

Tallipäällikkö Jani Rättö puolestaan lähtee kauteen hyvällä fiiliksellä. ”Tiimissä on hyvä ja kannustava meininki. On helppoa lähteä kauteen, kun tiimissä jatkaa samat kuljettajat kuin viime kaudella ja on myös mahtavaa saada uusi kuski mukaan vauhdikkaaseen porukkaan.

Kauden ensimmäiset testit päästiin ajamaan vasta muutama viikko sitten, mutta oli ilo huomata, että vauhti oli kaikilla enemmän kuin kohdallaan pitkän talven jäljiltä. Tästä on hyvä lähteä alkavaa kauteen ja tehdä töitä kuskien eteen, jotta kirkkaimmat mitalit saavutetaan myös tänäkin vuonna”

Ram Racing Yamahan kausi 2022 käynnistyi virallisesti muutama viikko sitten, kun tiimi suuntasi Alastaron moottoriradalle kauden ensimmäisiin testeihin.

Testeissä ei jäänyt epäselväksi miksi kirkkaimmat mitalit tulivat viime vuonna kyseiseen tiimiin. Vauhti oli kaikilla kuskeilla todella hyvää, pieniä tekniikkamurheita lukuunottamatta. Testien jälkeen tiimillä on ollut kuitenkin hyvä aika tehdä viime hetken viilaukset kuntoon ennen kauden aloitusta.

Pitkään uutta kautta ei tarvitse nimittäin enää odotella, sillä Circuit Racingin kausi 2022 starttaa jo tulevana viikonloppuna 28.-29.5. Motoparkin moottoriradalla.

Ram Racing Yamaha toivottaa kaikki tervetulleiksi seuraamaan jännittävää kauden avausviikonloppua Virtasalmen Motoparkkiin.

Circuit Racing SM- kilpailukalenteri 2022

27.-29.5.   Motopark

17.-19.6.   Kymiring

29.-31-7.   Alastaro

19.-21.8.   Botniaring

Teksti: RAM Racing Yamaha tiedotus

Kuvat: HarjuKuvat

Uusin numero