Ralf Molander suuntaa Kreikan Serres Ralliin

Serres FIM International Cross Country Rally ajetaan 25.-31. elokuuta Kreikassa. Tänä vuonna kilpailuun ottaa osaa neljä suomalaista, joista yksi on Ralf Molander.

– Aavikkorallit ovat sellaisia erityisiä seikkailuita, joissa pääsee haastamaan itsensä ja joita on mukava sitten vanhana muistella kiikkustuolissa, Molander taustoittaa.

Mies on valmistautunut ensi kuun koitokseen kotimaan kamaralla.

– Valmistelut on mennyt enduron ja aluevalmennuksen parissa kevään aikana, ajoa olen pyrkinyt saamaan viikoittain kolme-viisi kertaa, ja pidempi peruskuntolenkki tulee heitettyä kerran pari viikkoon. Suunnitteilla on myös tehdä tiekirja-navigointiharjoitusajoja Etelä-Suomessa ennen kilpailun alkua.

– Lisäksi toimin oppaana Moto Jyskyn järjestämässä ISNE 2018 -tapahtumassa, jossa ajettiin kuutena iltana Saariselän upeissa maastoissa asiakasryhmien kanssa. ISNE sujui hyvin harjoituksena, vaikkakin perjantaisesta pienestä kaatumisesta hieman niska meni jumiin.

Viime vuonna Serres Rallissa sijalle 24 ajanut suomalainen hakee nyt parannusta.

– Tavoite Serres Ralliin on saada edellisvuotta eheämpi suoritus ja välttyä paremmin eksymisiltä ja kaatumisilta. Varsinaisia tulosodotuksia ei ole ja maaliin pääsy on edelleen ykköstavoite.

Molanderin kilpailemista Kreikassa voi seurata hänen Facebook-sivuiltaan, jonne mies pyrkii tekemään Live-lähetyksiä tapahtumista jokaisena kisapäivänä klo 17:00-18:00 aikaikkunassa.

Molanderin lisäksi viikon mittaiseen kilpailuun Kreikkaan suuntaavat Suomesta Jori Mäkipää, Jukka Ristiluoma ja Sauli Saksman

Lisätietoa: www.serresrally.com

 

Uusin numero