Rakennettu pyörä nuorten hyväksi

Janne Juntusen pyöristä useampia on nähty Biken sivuilla. The Gent esiteltiin numerossa 8.16.
Kuva: Joke Simonen.

MP 20 -näyttelyn ennakkolipulla voi voittaa uuden Indian Scoutin, johon on jättänyt kädenjälkensä yksi Suomen parhaista pyöränrakentajista. Hyväntekeväisyystempauksen tuotoilla tuetaan mopokerhoissa harrastavia nuoria.

Suomen nuoremman polven ykkösrakentajiin lukeutuva kajaanilainen Janne Juntunen on tuttu paitsi Biken sivuilta, myös useammalta vuodelta MP-näyttelyn yhteydessä järjestettävän rakennettujen pyörien Petrol Circus -näyttelyn työnäytösalueelta.  Nyt Juntunen on aloittanut uuden pyöräprojektin, jonka tuloksena syntyvä pyörä arvotaan MP 20 -näyttelyssä arvontaan osallistumiseen oikeuttavan ennakkolipun ostaneiden kesken. Arvonnan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Ajatuksen projektiin Juntunen sai, kun alkoi näyttää siltä, että hän joutuisi luopumaan harrastuksesta terveysongelmien vuoksi. Ajatuksissa oli tehdä näyttävä exit alalta.

– Alun perin ajatus oli tehdä pyörä, jonka kustannan itse, jostain vanhasta raadosta, jollaisia yleensäkin rakennan, Juntunen kertoo.

Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos vuoden 2018 MP-näyttelyn jatkoilla, jossa mukana olivat myös MP-messujen Niko Kantola ja Petrol Circusin Japi Åström. Miehet innostuivat Juntusen ideasta, mutta totesivat, ettei tällaista projektia rakenneta mistään vanhasta ruoskasta. Aihioksi valikoituikin vuosimallin 2019 Indian Scout. Vuoden aikana pyörän rakentamisesta kuvattuja videoita julkaistaan YouTubessa, jotta yleisö pääsee näkemään, mitä pyörälle tapahtuu sen rakentamisen aikana.

Juntunen, jonka luomuksista useampia on esitelty aiemmin Biken sivuilla, haluaa tukea nuoria harrastajia, joten arvonnan tuotot lahjotetaan ympäri Suomen toimivien mopokerhojen hyväksi. Juntunen kertoo, että projektin tärkeimpänä tavoitteena on se, että tuki annetaan suoraan nuorille esimerkiksi työkalujen muodossa.

Alta voit katsoa videosarjaa alustavan osan, jossa Juntunen kertoo projektistaan ja sen taustoista:

Juntusesta on aiemmin kuvattu lyhytelokuva Nightshift, joten MP 20 -näyttelyn arvontapyörästä kertoo luonnollisesti Nightshift 2.

Uusin numero