Rajusti romua Australian GP:ssä: suomalaistallin Moto2-mestari kaatui kaksi kertaa aika-ajossa

Zarco kaatui kahdesti ja varsinkin jälkimmäinen rysäys oli todella raju. Suomalaistallin kuljettaja selvisi tilanteesta onnekseen lähinnä vain henkisillä kolhuilla.

Zarcon ensimmäinen kaatuminen nähtiin radan kymmenennessä mutkassa, kun aika-ajosta oli takana vasta kolme minuuttia.

Jälkimmäinen ja tuntuvasti kovavauhtisempi kaato ajoittui kipinöiden leiskuessa kakkosmutkaan 11 minuuttia ennen aika-ajon päättymistä. Kalex-pyörä meni rytäkässä siksi huonoon kuntoon, että tuossa vaiheessa neljäntenä olleen Zarcon urakka päättyi siihen.

Zarco sijoittui lukuisia muitakin kaatumisia sisältäneessä aika-ajossa lopulta kymmenenneksi 0,478 sekuntia paalupaikalle ajaneesta Thomas Lüthista jääneenä. Tuore Japanin GP:n voitto vyöllään Australiaan saapunut Lüthi on sarjassa kolmantena 43 pistettä Zarcosta.

Zarco ajoi vielä aamun harjoituksessa kärkeen.

– Kolmas vapaa harjoitus kulki hyvin ensin märällä ja myöhemmin kuivalla radalla. Aika-ajossa rata oli kuiva, mutta tuulta oli taas paljon. Halusin painaa heti alusta kovaa, sillä sateen uhka oli päällä session puolivälin tuntumassa. Kaaduin, mutta onneksi tiimi sai pyörän pikaisesti kuntoon ja pääsin palaamaan nopeasti radalle, Zarco kertaa ensimmäisen kaadon taustoja.

– Pystyin parantamaan kierrosaikojani, mutta sitten kaaduin toistamiseen. Olen kuitenkin rauhallinen kisan osalta, sillä vauhtini on hyvällä tasolla. Keskityn nyt vain tiukasti pisteiden saalistamiseen. Vain niillä on merkitystä taistelussa mestaruudesta, Zarco jatkoi.

Zarcon toisen peräkkäisen maailmanmestaruuden lähin uhkaaja Alex Rins päätti aika-ajon kypärä kallellaan. Rins jätettiin 16:nneksi 0,901 sekunnin erolla Lüthiin.

Lüthin rinnalle sunnuntain kisan eturiviin rullaa toinen konkari Mattia Pasini ja Sam Lowes. Paalupaikkamies pystyi pitämään Pasinin 59 tuhannesosan turvin takanaan. Lowes jäi puolestaan Pasinista vain kuusi tuhannesosaa.