Rajusti Hollannissa kaatunut Erno Kostamo valmiina Imatranajoon

Kostamo kellotti Hengelon aika-ajossa kolmanneksi nopeimman kierroksen, mutta kaatui kilpailustartissa rajusti loukaten kätensä.
Kiteeläisen käsi on parsittu kuntoon ja mies odottaa kotikisaa luottavaisena.
Rupeaa olemaan käsi kunnossa”, jutteli puhelimitse tavoitettu Kostamo.

”Huomenna tiistaina otetaan kipsi pois ja viikonloppuna pääsen testaamaan käden kuntoa ja pyörän iskukykyä Virtasalmen Motoparkin radalle”.

Kostamon kädestä löytyi Hengelon volttisarjan peruina kolme murtumaa, jotka ovat parantuneet hyvin.

”Käsi vaikuttaa hyvältä, puristusvoima on normaalilla tasolla”.

Kostamo kaatui Hengelossa 240km/h vauhdissa ja syy turmaan oli pyörän vaihdelaatikkovika.

”Pyörän telemetriasta voitiin lukea, että vaihde kytkeytyi neljän sekunnin viiveellä. Se oli selkeä syy lipalle. Vika on korjattu ja pyörä on muutenkin päivitetty. Kilpailukykyä löytyi lisää”.

Kostamon tavoite Imatranajossa on kivuta palkintopallille ja mieluusti sen korkeimmalle portaalle. Vastus on kuitenkin kova.

“Sarjakärki Sebastian Le Grelle on kyllä kova luu. Minun pitää onnistua 110 prosenttisesti, mikäli mielin ajaa voittoon. Se on kuitenkin tavoite IRRC-sarjan kilpailussa”, mietiskelee Kostamo, mutta katsoo vastuksen olevan open luokassa astetta kovemman.

“Kovempi vastus on kuitenkin Superbiken open-luokassa. On kuitenkin hienoa päästä kisaamaan todellisia katurataspecialisteja vastaan”, summaa kiteeläinen viitaten open-luokassa ajaviin brittipilotti Michael Rutteriin ja Dan Kneeniin, jotka menestyivät tämän vuotisessa Mansaaren TT-ajoissa loistavasti. Toisen polven ajaja Michael Rutter voitti Lighweigt-luokan, oli kolmas Superstock-luokassa ja viides sekä Superbikessä, että ajojen pääluokassa Senior TT.ssä. kiertäen 60-kilometrisen Mountain Coursen 128,981 mph keskinopeudella.

”Hienoa, että kisajärjestäjä sai nämä ajajat houkuteltua Imatralle. Nähdään todellisia maailman katuratahuippuja kotiradalla”, hehkuttaa Kostamo.

Erno Kostamo ja muut IRRC-sarjan huippukuskit ottavat mittaa Britannian katurataosaajista Imatranajossa 7.-9. heinäkuuta Imatran Vuoksenrannan katuradalla.