Raision Extreme Areenalla ”avoimet ovet”

Kyseessä on Suomen ja tiettävästi koko maailman ainoa kallion sisällä, eli maan alla sijaitseva rata. Extreme Areena on jo ollut koekäytössä, mutta nyt se avataan virallisesti. Areena mahdollistaa offroad-moottoripyöräilyn harrastamisen kesäolosuhteissa ympäri vuoden.

Extreme Areenan avajaiset alkavat torstaina klo 18.00 ja arvioitu kesto on kaksi tuntia. Päivä on tarkoitettu median edustajille sekä kutsuvieraille.

Ohjelmassa on Turun Seudun Moottoriurheilijoiden (TSMU) puheenjohtaja Harri Riitamon sekä Raision kaupungin edustajan puheet. Lisäksi radalla järjestetään eri-ikäisten kuljettajien ajonäytöksiä.

Avajaiset jatkuvat perjantaina klo 16.00-21.00 teemalla ”avoimet ovet”. Tällöin rataan ovat tervetulleita tutustumaan kaikki asiasta kiinnostuneet.

Radalla järjestetään perjantainakin ajonäytöksiä ja on mahdollisuus tulla veloituksetta tutustumaan Extreme Areenan tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin. ”Luolassa” on koeajettavissa minimotocrosspyöriä sekä lasten mopo ja mönkijä. Omalla pyörällä ajaminen ei ole avajaispäivinä mahdollista.

Raision Extreme Areena on Suomen kolmas, kaikille harrastajille avoin sisärata. Ensimmäinen sijaitsee Ylöjärvellä, missä on rataa varta vasten rakennettu halli. Imatralla ajetaan puolestaan entisessä jäähallissa.

Raision Extreme Areena on suunniteltu sisämotocrossia (supercross) varten, mutta radalla voidaan ajaa muun muassa enduroa. Kyseistä lajia varten luolassa on siirrettäviä, keinotekoisia esteitä (mm. autonrenkaat, tukit). Rata soveltuu myös radio-ohjattavien autojen käyttöön sekä BMX-polkupyöräilyyn. Selvityksen alla on myös Areenan hyödyntäminen seinäkiipeilyssä.

Raision entisen jätevedenpuhdistamon muuttaminen offroad-moottoripyöräilykäyttöön alkoi viime talvena. Kymmenien vapaaehtoisten ja satojen työtuntien jälkeen Areena on saanut lopullisen muotonsa.

Myös Raision kaupungilla on erittäin tärkeä rooli siinä, että Areena on ylipäänsä olemassa.

Areena tukee erinomaisesti offroad-moottoripyöräilyn harrastamista jatkamalla kesäkautta sekä tarjoamalla ajopaikan silloin, kun ulkoradoilla ei pääse ajamaan. Myös Areenan sijainti niin sanotusti kaupunkialueella on erinomainen.
 

Uusin numero