Rainey Rossin ja Lorenzon väännöstä: ”Yksi virhe maksaa mestaruuden”

Taistelu on äärimmäisen tiukkaa, sillä kaksikko johtaa sarjaa tasapistein, kun kaudesta on ajamatta seitsemän osakilpailua.

Lorenzon plakkarista löytyy tähän mennessä viisi voittoa, mutta Rossi on sen sijaan ollut itse tasaisuus. ”Tohtori” on kivunnut podiumille kauden kaikissa kisoissa.

– Molemmat tietävät, että yksikin virhe maksaa mahdollisesti mestaruuden. Heidän on puskettava kovaa ja pyrittävä pakottamaan toinen virheeseen. Uskon, että tässä piilee mestaruuden ratkaisu, Rainey arvioi Motogp.com-sivustolla.

Rossi ajaa yhtä pitkän uransa upeinta kautta, mikä voi hyvinkin päättyä unelman toteutumiseen kymmennen mestaruuden muodossa. Tosin viimeisissä kisoissa Rossin paukut eivät ole riittäneet vauhdillisesti Lorenzon haastamiseen.

– Rossilla on kova halu voittaa. Jos olisin vedonlyöjä, niin kääntyisin Lorenzon puoleen puhtaasti hänen vauhtiinsa nojaten. Mutta moottoripyöräurheilussa nopein mies ei aina välttämättä saavuta mestaruutta, Rainey muistuttaa.

Rainey nostaa esiin myös olosuhteet ja niiden tuoman arvaamattomuuden.

– Sadekelin kisassa kaikki on aina mahdollista.

– Lorenzo ottaa nyt täydellisiä startteja ja Rossin pitää puolestaan parantaa niissä. Nämä kisat voidaan voittaa jo ensimmäisillä kierroksilla, Rainey korostaa lähtöpaikan ja startin suurta merkitystä.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Silverstonessa ajettavalla Britannian GP:llä.
 

Uusin numero