Räikkösen omistaman IceOne-crossitiimin molemmat MM-sarjan kuljettajat loukkaantuneina

– Ikävä kyllä loukkaantumiset ovat osa lajiamme, mutta mielestäni me olemme kärsineet niistä jo oman osamme tällä kaudella, Pyrhönen kuvailee tuntojaan Husqavarnan tiedotteessa.

Waters loukkaantui pahasti huhtikuun lopussa harjoitellessaan Erneen radalla Hollannissa. Häneltä murtuivat rajussa rytäkässä oikean jalan sääri- ja pohjeluu, sekä myös oikea solisluu.

Watersilla arvioittiin siinä vaiheessa olevan edessään noin kolmen kuukauden mittainen toipilasjakso.

Rattray jälleen
sormileikkauksessa

MX2-luokan maailmanmestaruuden vuonna 2008 saavuttanut Rattray puolestaan kaatui leikkauspäydälle ja arviolta 4-6 viikon mittaiselle sairaslomalle viime sunnuntaina Maggioran radalla Italiassa ajetun MM-osakilpailun jälkimmäisen erän avauskierroksella.

Rattrayn oikeassa peukalossa todettiin nivelsidevamma. Peukalo operoitiin maanantaina.

Rattraylle se merkitsi jo toista leikkausta tällä kaudella. Hän joutui jäämään sormivamman vuoksi sivuun kauden kolmesta ensimmäisestä, Qatarissa, Thaimaassa ja Brasiliassa ajetusta osakilpailusta. Rattrayn tuuraajana Thaimaassa ja Brasiliassa kilpaili itävaltalainen Pascal Rauchenecker.

Rattray ei ollut myöhemmin mukana myöskään Ranskan osakilpailussa warm up-sessiossa tapahtuneen kovan kaatumisen vuoksi.

– Tämä on ollut raskas vuosi Tylalle, mutta tiedämme, että hän palaa vahvana takaisin ja saavuttaa top5-tuloksia kuten Britannian osakilpailussa. Tällä hetkellä tärkeintä on saada mies täyteen kuntoon. Toivottavasti hän pystyy aloittamaan ajamisen neljän viikon kuluessa, toteaa Pyrhönen.

Seuraava, eli kauden 11. MM-osakilpailu ajetaan  tulevana viikonvaihteena Teutschenthalin radalla Saksassa. Sen jälkeen vuorossa ovat Ruotsin Uddevalla 6. heinäkuuta ja Hyvinkää heti viikkoa myöhemmin.

– Olen erittäin pettynyt siihen, mitä on tapahtunut. Uusi loukkaantuminen on todella turhauttavaa tiimille, Husqvarnalla ja minulle. Edessä on nyt neljän viikon toipilasjakso ennen kuin voin aloittaa uudelleen, sanoo Rattray.

Rattray on 125 pisteellä sarjassa sijalla 15. Waters ehti kerätä viidestä ensimmäisestä osakilpailusta 107 pistettä ennen loukkaantumistaan. Ne oikeuttavat edelleen sijaan 19.

Kärjessä olevalla italialaisella KTM-kuljettalla Tony Cairolilla on plakkarissaan 443 pistettä.

 

Uusin numero