Räikkösen crosstiimillä upea MM-avaus: Nagl voitti molemmat erät Qatarissa

MM-voittotilinsä avanneeseen suomalaisvetoiseen Husqvarnan tehdastiimiin Hondalta siirtynyt ja jo alkukaudella Italian sarjassa säväyttänyt Nagl jatkoi Qatarissa siitä, mihin saapasmaassa jäi.

Nagl pohjusti väkevää tuplaansa upeilla lähdöillä molemmissa erissä painelemalla heti kättelyssä kärkeen.

Kovimman vastuksen molemmissa erissä Naglille tarjosi belgialainen Suzuki-kuljettaja Clement Desalle. Hän jäi avauserässä voittajasta 1,221 ja jälkimmäisessä 6,023 sekuntia.

Kahdeksankertainen maailmanmestari ja italialainen paalupaikkamies Tony Cairoli kuittasi ensimmäisestä erästä kolmannen sijan jo 18,550 sekuntia Naglista.

Toisessä ja yön ensimmäisiä tunteja tapailleessa erässä Cairoli sai tyytyä neljänteen sijaan, kun ranskalainen Gautier Paulin kiilasi Hondallaan Desallen ja hänen väliinsä. Se merkitsi samalla sitä, että Paulin syrjäytti Cairolin podiumilta.

Kovalla kohulla MM-sarjaan tullut yhdysvaltalaiskuljettaja Ryan Villopoto ei voimakkaasti valaistulla aavikolla suuremmin loistanut. Hän poimi talteen sijat 9 ja 8.

MX2-luokassa puolestaan KTM:n hollantilaistähti Jeffrey Herlings määräsi tahdin, vaikka mies ei viime kauden loukkaantumisten jäljiltä aivan täydessä terässä vielä Qatariin saapunutkaan.

Herlingsillä oli paljon tunnetta matkassa, kun hän tervehti ruutulippua ykkösenä molemmissa erissä.

Kawasakia kuskaava ranskalainen Dylan Ferrandis saavutti avauserän kakkossijan 2,674 voittajasta.

Toisessa erässä kakkoseksi 2,731 sekuntia Herlingsin takana tuikkasi Yamahalla kisaava belgialainen Julien Lieber.

Seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan heti ensi viikonloppuna Nakhonchaisrin helteisellä radalla Thaimaassa.