Räikkönen ja Ajo perustavat MotoGP-luokan tiimin – Kallio kuljettajaksi

Kautta aikojen ensimmäisen MotoGP-luokan suomalaistiimin omistajat eivät voi vielä kommentoida asiaa. Sen aika koittaa huhtikuun 29. päivän jälkeen.

Sarjaa hallinnoiva Dorna, kansainvälinen moottoriliitto FIM ja tallien yhdistys IRTA ovat näet pistäneet yhden tiimipaikan hakuun kaudeksi 2017 ja tuon hakuprosessin takarajaksi on asetettu 29. huhtikuuta.

Kyseinen valintakokous jää tässä kuviossa kuitenkin pelkäksi kosmetiikaksi. Asiat on jo lyöty lukkoon, sillä Räikkönen ja Ajo hallitsevat virtuoosimaisesti myös kabinettipelin.

Lisäksi Dorna on luonnollisesti enemmän kuin hyvillään siitä, että mediamagneetti Räikkönen saadaan nyt mukaan myös kaksipyöräisten kuninkuusluokkaan sopivasti KymiRingille tuloillaan olevan Suomen GP:n kynnyksellä.

Vielä nimeä vailla olevan, mutta tiettävästi ainakin jossain muodossa Ice-liitteen saavan tiimin pyörän valikoituminen KTM:ksi on sekin varsin luontevaa.

Ajo on tehnyt jo pitkään menestyksekästä yhteistyötä itävaltalaisvalmistajan kanssa, jonne niin ikään Räikkösellä on kiinteä suhde motocrossin MM-sarjan tiiminsä myötä.

Kallio puolestaan kantaa tänä vuonna päävastuun KTM RC16-pyörän testi- ja kehitystyöstä. Testit ovat osoittaneet jo tässä vaiheessa, että MotoGP-luokkaan nyt siis entistä kovemmalla kohulla palaava KTM tuo viivalle kilpailukyisen paketin.

KTM lähtee kauteen 2017 kolmella pyörällä. Tehdastallissa kilpailee kaksi kuljettajaa, joista toinen, eli britti Bradley Smith on jo vetäissyt nimensä sopimuspapereihin.

Räikkösen ja Ajon silmäterä ampaisee sarjaan näin ollen KTM:n satelliittitiimin statuksella. Kalliolla on edessään hikinen urakkaa, sillä hän jatkaa aiemman sopimuksen velvoittamana myös KTM:n testikuljettajana.

Dorna edellyttää, että kaudesta 2017 alkaen jokainen valmistaja on velvollinen toimittamaan tarvittaessa kaksi ns. asiakaspyörää.

Yamaha, Honda ja Ducati täyttävät tuon velvollisuuden jo meneillään olevan kauden puitteissa. Nykyisistä tehdastalleista Suzuki ja Aprillia operoivat ilman satelliittitiimejä.

Uusin numero