Räikkönen: “Hienoa, että pojat saavat mahdollisuuden kilpailla Hyvinkäällä”

– On hienoa, että pojat saavat mahdollisuuden kilpailla Hyvinkäällä. MX1:n paluu Hyvinkäälle merkitsee piristysruisketta koko lajille Suomessa, sanoo Räikkönen.

Yhtä innoissaan on tietysti Ice1Racingin tiimipäällikkö Antti Pyrhönen, jolle 8000 katsojaa odotteleva Hyvinkään MM-osakilpailu on kirjaimellisesti kotikisa.

– Molemmilla kuljettajillamme on ollut hyvä ote kilvanajoon sarjan toisella puoliskolla. Odotukseni ovat hyvällä syyllä korkealla ja odotan molempien kuljettajiemme tekevän hyvää tulosta Hyvinkäällä, Pyrhönen viittaa portugalilaisen Rui Goncalvesin ja ranskalaisen Xavier Boogin suuntaan.

Ice1Racing kilpailee ensi kaudella MX1-luokassa Husqvarnan tehdastiiminä, mutta katseiden ei anneta karata vielä niin kauas. Tavoitteet ovat tiukasti tässä kaudessa ja kovassa tulostasossa KTM-pyörillä.

Polvileikkauksesta toipunut ja radoille pikaisen paluun tehnyt Goncalves ajoi tänään Latvian MM-osakilpailussa Kegumsissa eräsijoitukset 11 ja 8, sekä Boog vastaavasti 17 ja 13. Goncalves on 11 osakilpailun jälkeen MM-pisteissä yhdeksäntenä ja Boog 12:ntena.

– Ruin paluu oli hyvä ja tasainen. Varsinkin toisen erän startti osoitti hänen vauhtinsa olevan hyvällä tasolla. Hän on tullut ehdottomasti takaisin, painotti Pyrhönen.

– On hienoa päästä jälleen kilpailemaan. Haluan kiittää tiimiäni tuesta ja tuntuu hyvältä suunnata kohti Suomea, vastasi viime talvena Tahkolla hiihdellyt Goncalves.

Boog ei yltänyt aivan parhaaseensa Kegumsissa.

– Varsinkin ensimmäinen erä oli Xavierille erittäin vaikea, mutta toinen oli jo paljon parempi. Suomi merkitsee hänelle uutta mahdollisuutta, alleviivasi Pyrhönen.

De Dyckerille kahden vuoden
jatkosopimus KTM:n kanssa

Kegumsissa MX1-luokan ensimmäisen erän voittoon ajoi KTM:n belgialaiskuljettaja Ken de Dycker ennen hänen italialaista tiimikaveriaan ja sarjaa johtavaa Tony Cairolia.

Toisessa erässä osat vaihtuivat: lievän polvivamman vuoksi harjoitustaukoa pitänyt Cairoli karautti kärkeen ja De Dycker oli kakkonen.

KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer vahvisti Latvian GP:n yhteydessä tuoreen kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen De Dyckerin kanssa. Cairolin kanssa allekirjoitettiin jo alkukaudella kolmen vuoden mittainen jatkosopimus.

Suomalaisista Honda-kuljettajista Ludde Söderberg ajoi Kegumsissa eräsijoitukset 23 ja 22. Santtu Tiainen oli avauserässä 22:s, mutta jälkimmäinen päättyi keskeytykseen.

 

Uusin numero