RaceProsin kuljettajille menestystä endurotalvella

Antti Hellsten voitti Päijänteen Ympäriajon, kokenut Mika Karma ajoi tasaisen vahvasti ja juniori Hugo Svärd teki vakuuttavaa jälkeä.

Alkukausi on tuonut hymyn RaceProsin omistajaportaan sekä RaceProsin teknisellä tuella ja Husqvarnalla kilpailevien edustuskuljettajien huulille.

Vantaan Moottorikerhon (VMK) Antti Hellsten voitti pari viikkoa sitten toista kertaa urallaan Päijänteen Ympäriajon, joka järjestettiin jo 81:nnen kerran. Hellsten iski kaksipäiväisen ja vajaan 800 kilometrin mittaisen kilpailun loppuhetkillä nousten Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) Eemil Pohjolan ohi voittoon.

RacePros rakensi Hellstenin pyörän Päijänneajoon jo kolmantena vuotena perättäin. Tuloksena on ollut yleiskilpailun voitot vuosina 2014 ja 2016 sekä kakkostila 2015. RaceProsin Mika Sironen on vastannut Kytönen Motorsport -tiimiä edustavan Hellstenin pyörän huolloista Päijänneajojen aikana.

Päijänteellä ajettiin jälleen myös kaksista SM-pisteistä. Hellsten oli E2-luokassa lauantaina toinen Pohjolan jälkeen ja sunnuntailta irtosi voitto. Kauden avauksessa Hellsten oli kolmas, mutta Päijänteellä hän nousi SM-sarjassa toiseksi, Pohjolan kantaan. Hellsten on hallitseva E1-luokan Suomen mestari.

– Talvikausi on ollut mielenkiintoinen. SM-avaus meni hieman alle odotusten, kun jäin kolmanneksi. Päitsi kuitenkin käänsi suunnan selkeästi positiiviseksi. Olin lähes koko kilpailun takaa-ajajana, mikä oli mukavaa. Ajoni ja pyöräni toimi koko ajan, ja pääsin jälleen juhlimaan voittoa, Hellsten kertoo.

Junioripolvi kasvamassa

Kotimaisessa endurossa on tänä vuonna seurattu mielenkiinnolla kahden juniorikuljettajan otteita, kun Sipoon Moottorikerhon Hugo Svärd ja JSMK:n Roni Kytönen ovat kamppailleet luokkiensa kärkisijoista nousten kohti A-luokkaa.

Nyt keväällä RacePros Husqvarna -tiimin kanssa sopimuksen tehnyt Svärd pääsi ikänsä puolesta kilpailuihin hieman ennen Kytöstä, sillä hän ehti jo viime syksynä voittaa ensimmäisen kansallisen kilpailunsa C-luokassa ja heti perään B-luokassa.

Svärd saavutti talvikaudella kansallisella tasolla yhden B1-luokan ja yhden yleisen B-luokan voiton sekä yhden yleisen B:n kakkossijan. Lisäksi Svärd oli uransa ensimmäisessä Päijänteen Ympäriajossa kaikkien B-luokkien toiseksi nopein, kun voittoa juhli juuri Kytönen.

Svärd varmisti Päijänteellä nousun A-luokkaan, mutta hän aikoo jatkaa vielä ainakin parin kilpailun verran B-luokassa.

– Päitsi meni hyvin, ja nyt tiedän itsekin minkälainen legendaarinen kisa on kyseessä. Aiemmin olen pohjannut tietoni tarinoihin, Päijänteen kahdesti voittaneen Marko Laaksosen poika Svärd kuvailee.

– Koko kevät on ollut muutenkin onnistunut. A-luokka on vielä todella kova haaste, ja tässä ollaan edelleen vasta kehittymässä ajajana ja vauhdillisesti. Työ siis jatkuu.

B1- ja A1-luokkien yhteisessä SM-sarjassa, eli E1-luokassa, Svärd on yhdeksäntenä.

Karmalla parasta Päitsiä

RacePros Milwaukee Husqvarna Racing Teamia pyörittävä Mika Karma keskeytti E3-luokan ensimmäisen SM-osakilpailun helmikuussa, mutta Päijänteellä Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan edustaja otti kaksi nelostilaa. Yleiskilpailussa Karma oli 16. SM-sarjassa hän on kuudentena.

– Kaaduin SM-kauden avauksessa lentäen pyöräni tangon yli, jolloin pyöräni laskeutui päälleni ja nastoitettu takarengas ”repi pakaran auki”. Päitsi oli kuitenkin käytännössä paras ikinä eikä ongelmia ilmennyt, Karma kuvailee.

Muutkin Päijänteelle osallistuneet RaceProsin asiakkaat onnistuivat hyvin ja olivat tyytyväisiä.

Suuntana valoisa kesä

RaceProsin kuljettajat jatkavat kohti kesäkautta täynnä intoa. Enduron SM-sarjassa ajetaan vielä neljä osakilpailua, joista seuraavana on vuorossa Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon isännöimä koitos 23. heinäkuuta.

RacePros-kuljettajat osallistuvat kesän aikana myös kansallisiin kilpailuihin sekä cross countryn SM-sarjaan. Kuljettajia nähdään lisäksi Baltiassa ajettavissa cross country -kilpailuissa.

Heinolassa järjestetään enduron MM-sarjan osakilpailut 10.-12. kesäkuuta, ja reitillä on mukana myös RacePros-väriä Hellstenin ja Svärdin toimesta.

RacePros Husqvarna -tiimi tulee olemaan kesällä edustettuna myös motocrossissa, kun VMK:n Teemu Lahtinen, Miehikkälän Moottorikerhon Ville Meisola ja Hyvinkään Moottorikerhon Joona Tontti kilpailevat MX2-luokan SM-sarjassa. SM-kausi käynnistyy Kuopiossa 22. toukokuuta.

Lahtinen ja Tontti suuntaavat Husqvarna-ajoleirille Baltiaan ja osallistuvat Baltian mestaruussarjan avaukseen Latviassa 10. huhtikuuta. Meisola on tällä hetkellä toipilaana käsimurtumien takia.

Lisäksi Kouvola MC:n Topi Merinen kilpailee RaceProsin teknisellä tuella.

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä

Uusin numero