RacePros Husqvarna-tiimin kuljettajat putsasivat palkintopöydän

Koko tiimin asennetta viikonloppuun kuvasti Santtu Tiaisen ylivoima: edes kakkoserän lähtömutkan kaatuminen ei estänyt Tiaista ottamasta kahta erävoittoa.

Tiainen johti ensimmäistä erää käytännössä lähdöstä maaliin ottaen ylivoimaisen voiton. Toisessa startissa Tiainen kolaroi, jonka jälkeen alkoi hurja takaa-ajo toiseksi viimeiseltä sijalta.

Tiainen teki hurjan nousun ja ajoi parhaimmillaan 3-5 sekuntia kovempia kierrosaikoja kuin muut kuljettajat. Yksi kerrallaan Tiainen poimi edellään meneviä kiinni ja nousi jo erän puolen välin jälkeen kärkeen, jolloin kärjessä ajanut tiimikaveri Ludde Söderberg joutui toteamaan Tiaisen nopeammaksi.

Tiainen ehti erän jälkimmäisellä puoliskolla vielä karata muilta ottaen jälleen vakuuttavan voiton.

– En minä siinä kaatumisessa sen enempää jäänyt miettimään – lähdin vain ajamaan muita kiinni ja ohitukset onnistuivat. Oli hienoa nousta kärkeen. Todella hyvä päivä minulle, Tiainen iloitsi.

Söderberg: "Tiainen
menee vaan liian kovaa"

Molempien erien kakkoseksi ajanut Söderberg kommentoi Tiaisen menoa reilussa tiimihengessä:

– Täytyy sanoa, että tiimikaveri Tiainen menee vaan liian lujaa. Ensimmäisen erän alussa olin toisena, kunnes kaaduin ja putosin neljänneksi. Sieltä onnistuin kuitenkin nousemaan lopulta toiseksi. Toinen erä kulki hyvin ja otin lähdönkin vielä nimiini. En vaan pystynyt vastaamaan Santun vauhtiin, kertasi Söderberg päivänsä kulkua.

RacePros-kuljettajat siis veivät MX1-lähtöjen kärkisijat. Tiainen johtaa SM-sarjaa täydellä pistepotilla voitettuaan Torniossa molemmat erät. Söderberg on sarjassa toisena.

Lahtinen säväytti

Sunnuntaina ajettiin myös alle 18-vuotiaiden MXJ Suomen cup jossa mukana oli RacePros Husqvarna -tiimin Teemu Lahtinen. Hyvin latautunut juniorikuljettaja säväytti ajamalla aika-ajojen toiseksi nopeimman ajan.

Ensimmäisen erän startti meni hyvin ja Lahtinen lähti nelospaikalta taistelemaan kärkisijoista. Hän nousi nopeasti toiselle sijalle, jossa kärkikuljettajan virheen myötä ohitus erän loppupuolella ja nousu erän voittoon.

Toinen erä alkoi taas vakuuttavasti johtopaikalla, mutta ensimmäisessä erässä kipeytynyt selkä vaikutti suoritukseen, eikä Lahtinen pystynyt ajamaan täysipainoisesti. Toinen sija erästä kuitenkin sinetöi kokonaiskilpailun voiton. Voitollaan Lahtinen nousi tiukasti takaisin mestaruustaisteluun.

Näppi epäonninen

Joonas Näppi oli epäonninen sunnuntain kisapäivänä. Molemmat lähdöt kirkkaasti nimiinsä ottanut Näppi joutui ongelmiin eriensä aikana.

Ensimmäisen erän alkukierroksilla etupyörä osui piilokiveen ja erä keskeytyi rikkoutuneen eturenkaan takia.

Toinen erä alkoi yhtä vauhdikkaasti rakettimaisella lähdöllä, mutta seuraavien muutaman kierroksen aikana käsien puutuminen aiheutti ongelmia , eikä ajoa hankaluuksien takia ollut enää mielekästä jatkaa.

RacePros Husqvarna MX-tiimin kuljettajien suorrituksiin tyytyväinen Timo Virtanen ei osannut kuin kiitellä kuljettajiaan ja tiimin toimintaa. Kaikki sujui ja toimi kuten pitääkin.

– Viikonlopun tulosanti oli erinomainen: huikeita suorituksia RacePros- kuskeilta. Tekniikka toimii ja pojat pistivät parastaan. Kiitos kuljettajille, tiimin tukijoille, RacePros:n Mika Siroselle, kuskien avustajille ja hienon kilpailun järjestäjille.