RacePros Husqvarna MX-tiimi loisti helteisessä Karkkilassa 

Pölyisellä ja liukkaalla radalla RacePros -kuljettajat säilyttivät tasonsa ja nyt jokaisessa luokassa nähtiin palkintokorokkeella tiimiä edustava RacePros Husqvarna-kuljettaja.

* Santtu Tiainen #671 MX1

MX1-luokkaa suvereenisti alkukauden hallinnut Santtu Tiainen ajoi aika-ajoissa pohja-ajan ja pääsi puomille ensimmäisenä.

SM-sarjaa johtava kuljettaja oli kuitenkin lähdön jälkeen vasta sijoilla 5-6, eikä päässyt heti edellä olevista kuljettajista ohi. RacePros-kuljettaja ajoi pitkään kolmantena olleen Toni Erikssonin perässä ennen kuin pääsi ohi.

Kärkikuljettaja oli karannut sillä välin tavoittamattomiin ja Tiainen tyytyi napsimaan kakkossijan varmat pisteet tililleen.

Paremman lähdön toisessa erässä saanut Tiainen nousi heti alussa kärkeen ja ajoi helpon näköisesti voittoon RacePros-tiimikaveri Söderbergin ollessa erän kolmas.

– Olen tyytyväinen ollessani ehjänä ja sain ajettua erät ilman kaatumisia, olisin halunnut voittaa myös ensimmäisen erän mutta tästä on hyvä parantaa! Positiivinen asenne pidetään yllä, kertasi Tiainen kilpailuaan.

Kahdeksasta ajetusta erästä Tiainen on voittanut seitsemän ja jatkaa kauttaan vankassa SM-pistejohdossa.

* Ludde Söderberg #388 MX1

Karkkilan kova rata osoittautui Ludde Söderbergille haastavaksi.

Ensimmäisen erän startti sujui tahmeasti ja pölyn keskellä taistellut Ludde ei pystynyt tekemään nousua toivomallaan tavalla jääden erässä kuudenneksi.

Toisessa erässä vauhti oli parempaa ja tasaisen varmalla ajolla RacePros -kuljettaja ajoi kolmanneksi jääden kakkossijasta vain sekunnin kymmenyksen.

Totalin kolmas sija oli kaikkien vaikeuksien jälkeen hieno saavutus ja Söderberg jatkaa SM-pisteissä toisena.

* Teemu Lahtinen #927 MXJ

MXJ-luokassa Teemu Lahtinen aloitti aika-ajot lähes 30 asteen helteessä hienosti ollen toinen.

Ensimmäisen erän startti kuitenkin epäonnistui RacePros -kuljettajan taistellessa sijoilla 10-15. Pölyävällä radalla ohituspaikkojen löytäminen oli todella haastavaa mutta Lahtinen löysi kisan edetessä ohituspaikat ja teki loistavan nousun. Vaikeissa olosuhteissa hienon nousun tehnyt Lahtinen ajoi erän toiseksi.

Toinen erä alkoi, jos mahdollista, vieläkin huonommin. Paikoitellen todella liukkaaksi muuttunut savirata vaikeutti entisestään sijalta 20. takaa-ajoon lähteneen kuljettajan taivalta.

Lahtinen jakoi kuitenkin voimansa helteessä järkevästi ja teki tasaista nousua kohti kärkeä. Viimeisellä kierroksella Lahtinen ajoi vielä nopeimman kierrosaikansa ja maaliin RacePros-kuljettaja ajoi neljäntenä, ollen upeasti totalin toinen.

* Joonas Näppi #17 C/A

MXC/A-luokassa on jo odoteltu Joonas Näpin onnistumista.

RacePros-kuljettaja on väläytellyt koko alkukauden nopeuttaan mutta epäonnisen alkukauden sijoitukset ovat vaihdelleet suuresti. Vihdoin Karkkilan kilpailussa Näppi osoitti taitonsa kaikille.

RacePros Husqvarna MX -kuljettaja kellotti aika-ajojen pohjat huikealla 2,5 sekunnin erolla ja jatkoi kisaerissä samaa vauhtia.

Näppi oli molemmissa erissä toinen ja piti jälkimmäisessä lähdössä jo voiton avaimiakin käsissään. Viimeisellä kierroksella reilun kaulan ottanut Näppi kaatui radan viimeisellä neljänneksellä menettäen jo lähes varman voiton. Onnistunut kilpailu vaativissa olosuhteissa tuo varmasti lisäpotkua loppukauteen.

Virtanen tyytyväinen

– Kokonaisuutena tiimin tulos oli vaativissa olosuhteissa erinomainen, totutusta hyvin erilaisella radalla. Tuloksena MX1-luokassa totalin ykkönen ja kolmonen, MXJ:ssä kakkonen ja C/A:ssa kakkonen. Kuskit tekivät taas kaikkensa sijoitusten eteen. Olen todella tyytyväinen kuskien panostukseen. Rata oli helteen takia vaativa ja vaikka järjestäjät tekivät kaikkensa radalla, aiheutti pöly ja liukkaus vaikeuksia kuljettajille.

Pyörät toimivat kuten pitääkin ja tiimissä oli hyvä henki paahteisessakin ilmassa, joten erinomainen kisaviikonloppu meiltä, RacePros:ta työn touhusta tavoitettu Timo Virtanen summasi viikonloppua.

– Erityisen iloinen olen tietenkin Joonaksen onnistumisesta. Hän näytti ajotaitonsa ja nopeutensa ja sai varmasti rutkasti itseluottamusta jatkoa ajatellen, jatkoi Virtanen.

MX1-luokka:
1. Santtu Tiainen, 47 pistettä
2. Toni Eriksson, 42
3. Ludde Söderberg, 35

MXJ-luokka:
1. Karl-Robert Reinike, 50
2. Teemu Lahtinen, 40
3. Juho Kaitanen, 35p

MXC/CA-luokka:
1. Emil Weckman, 50
2. Joonas Näppi, 44
3. Robin Ulvinen, 36
 

Uusin numero