R7 Cup Suomeen kaudella 2024

Vuoden 2024 alussa Suomen moottoripyöräradoilla päästään kokemaan jännitystä ja adrenaliinia R7 Cupin merkeissä. Sarja tarjoaa niin aloitteleville kuin hieman kokeneemmillekin harrastajille mahdollisuuden kilpailla paikasta Euroopan Superfinaalissa, joka järjestetään WSBK-kisaviikonlopun yhteydessä.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä R7 Cup toteutetaan Yamaha Motor Europen ja IPR Moton yhteistyönä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kilpailemaan kuljettajaystävällisillä kustannuksilla. Sarjan säännöt ovat vastaavat kuin Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Alaikäraja osallistujille on 15 vuotta.

Kaudella 2024 ajetaan 4-5 kisaviikonloppua, kilpailukalenteri ilmoitetaan myöhemmin. Kaudella järjestetään myös yksi yhteinen kilpailu (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja), R7 Nordic Finale, jonka ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Sarjan voittajalle tarjoutuu paikka Euroopan Superfinaaliin, joka järjestetään WSBK -kisaviikonlopun yhteydessä. Osana palkintoa Yamaha tulee myös avustamaan SuperFinalen kustannuksissa. Superfinaalin alaikäraja on 18 vuotta.

Yamaha R7 Cup -moottoripyörä

Nimensä mukaisesti R7 Cupissa kilpaillaan Yamaha R7-mallin pyörillä. Pyörä on saanut laajalti kiitosta niin rata-ajon kuin katuajonkin parissa. R7 tarjoaa vääntävän moottorin, kevyen rakenteen ja ketterän ajettavuuden, joka tekee kilpailemisesta mielekästä ja hauskaa.

Yamaha R7 + GYTR kit
Hinta: 12 600 € (sisältäen ALV 24%)

Hinta sisältää pyörän, kittiosat, maalamattomat katteet ja ekstravanteet. Laite ei ole rakennettuna.
Koneet penkitetään ja sinetöidään IPR Moton toimesta. Pyörän voi myös hankkia valmiiksi rakennettuna, jolloin hinta on 12 600 € (sisältäen ALV 24 %) + 1 500 € (sisältäen ALV 24 %). Sarjaa varten tarjolla on myös vuokramalli, jossa ensisijaisena vaihtoehtona on vuokra kahdelle kaudelle (2024 ja 2025). Lisätietoja: jukka@iprmoto.fi, henry@iprmoto.fi.

R7 Cup tullaan ajamaan Michelin Power Cup 2 -renkailla (sadekelillä käytetään Michelin Power Rain -renkaita).

Uusin numero