R.M. Heinon asiakkaat Ahvenistolla

Vaikka ajotapahtuma pidettiin moottoriradalla, ei anti ollut pelkkää rata-ajoa. Tapahtuma pyörähti käyntiin puolen päivän jälkeen, kun ennakko-ilmoittautumisten perusteella paikalle kurvaillut motoristijoukkio kerättiin ajajakokousta varten koolle.
Hyvin järjestettyyn ajotapahtumaan kuuluu ajajakokous, jossa selvitetään radalla ajamisen perussäännöt. Vaikka kuvio oli valtaosalle tuttu, ei pienestä kertauksesta ole koskaan haittaa.
Tapahtuma ei rajoittunut pelkkään rata-ajoon, vaan kaikille halukkaille oli Jarmo Jokilammen johdolla ohjattua käsittelykoulutusta ja ajoniksien opetusta.

Radallahan nopeuden perusta tulee jarrutuksista ja niitä harjoiteltiin MotoSurvivalin opettajien johdolla Ahveniston varikolle tehdyllä harjoitusradalla.
Kolmeen tasoryhmään jaetut kuskit kiersivät vuorollaan rataa ja ajotauoilla tarjoiltiin grillistä makkaraa.

Eilisen kaltainen ratatapahtuma on juuri sellaista toimintaa, jota moottoripyöräily kaipaa. Tapahtuman isännät, Raine Heino ja Jakke Rosenlund

tarjosivat asiakkailleen ensinnäkin harrastuksen kannalta mukavaa yhdessäoloa ja toiseksi kaikille tarpeellista ajoharjoittelua. R.M.Heinon nokkamiehet viihtyivät itsekin radalla taajaan tahtiin eikä miesten vauhti ollut yhtään hullumpaa Bemarin S 1000 RR:ien puikoissa.
Koska R.M.Heino kolmen myymälänsä voimin on vahva BMW dealeri, oli paikan päällä myös BMW:n maahantuoja Juha Torkkola, joka kertoi hyödyntäneensä tapahtumaa edeltävät tunnit ajamalla Bemareilla rataa ympäri hiki pinnassa.

Tämän kauden ajotapahtumat alkavat säiden vuoksi käydä vähiin mutta toivottavasti tällaisia tapahtumia järjestetään ensi kaudella vielä enemmänkin. Nämä ovat juuri sitä toimintaa mitä moottoripyöräily tarvitsee.

Uusin numero