Quintanilla Dakarin toiseksi viimeisen päivän nopein

Ricky Brabec varmisteli itselleen hyvä lähtöpaikan Dakar-rallin päätöspäivälle säästellen pyöräänsä ja itseään. Kuva: A.S.O./C. Lopez.

Pablo Quintanilla ajoi Dakar-rallin toiseksi viimeisen etapin voittoon ja kutisti eron voittoaan varmistelleeseen Ricky Brabeciin 14 minuuttiin Dakar-rallin toiseksi viimeisenä päivänä.

Dakar-rallin toiseksi viimeisenä päivänä kilpailijat ajoivat yhteensä 744 kilometrin matkan Shubaytahista Haradhiin. Suurten dyynien värittämiä erikoiskoekilometrejä päivään mahtui 379.

Honda-kuljettajat Ricky Brabec ja Kevin Benavidas ajoivat pääosan reitistä yhdessä varmistellen Brabecin voittoa. Omien sanojensa mukaan noin 70-prosenttista vauhtia ajanut Brabec oli kymmenes, vajaat 12 minuuttia kärjestä.

Päivän nopein oli Pablo Quintanilla vain 9 sekunnin erolla ennen Matthias Walkneria. Kolmas oli Luciano Benavides ja viidenneksi sijoittunut Toby Price nousi kokonaistilanteessa kolmannelle sijalle Joan Barreda Bortin epäonnen ja aikasakon seurauksena.

Brabecin johto ennen viimeistä, lyhyttä etappia on noin 14 minuuttia.

– Olen erittäin tyytyväinen tähän päivään, Dakarin etappivoitto tuntuu aina upealta. Sain Rickyä kiinni, mutta hänen johtonsa on yhä pitkä, eikä häntä ole helppo saada kiinni, jos hänelle ei tule ongelmia, Quintanilla totesi.

Edellisen päivän sijoituksen mukaan kymmenentenä reitille lähtevä Brabec katsoo kohti viimeistä etappia luottavaisena.

– En ole lainkaan hermostunut, kilpa-ajoahan tämä vain on. Olemme tehneet todella kovasti töitä ja on mukavaa nähdä, että se vaikuttaisi palkitsevan. Tällä hetkellä johtomarginaali tuntuu riittävältä ja lähtöpaikkani on todella hyvä. Huomenna pitää vain säilyttää keskittyminen ja pitää pyörä liikkeellä, pohti Brabec.

Dakar-rallin tilanne ennen viimeistä etappia:
1. Ricky Brabec, Honda
2. Pablo Quintanilla, Husqvarna
3. Toby Price, KTM

4. Matthias Walkner, KTM
5. Jose Ignacio Cornejo Florimo, Honda
6. Luciano Benavides, KTM

7. Joan Barreda Bort, Honda
8. Franco Caimi, Yamaha
9. Skyler Howes, Husqvarna
10. Andrew Short, Husqvarna

Uusin numero