QRF:n viikonlopun tapahtuma ennakoi kovatasoista SM-kautta

Quad Racing Finlandin viikonloppuna järjestämä kesäkiertue keräsi Alavudelle ja Töysään mittavan osanottajamäärän. Etenkin lauantaina ajetussa motocrosslähdössä, johon osallistui kaiken kaikkiaan viitisenkymmentä kuljettajaa, kävivät Suomen huiput todellista taistoa kärkipaikoista.

Moni oli tullut paikalle tutustuakseen rataan, sillä SM-kausi starttaa heinäkuun 20. päivänä juuri Alavudelta. A-finaalissa nopeinta vauhtia piti yllä loppujen lopuksi oman kylän poika Lauri Pellonpää, joka loisti myös sunnuntain 20 osanottajan joukossa tunnin kestäneessä cross country -ajossa.

– Pellonpää näytti, mitä SM-vauhti voi parhaimmillaan olla, mutta kyllä keskikastikin veti kovaa, tapahtuman vastaava Jaakko Leikkainen totesi.

Leikkainen oli tyytyväinen viikonloppuun. Cross countryn, eli maastossa ajettavan pitkäkestoisen kestävyyslajin suosion odotetaankin kasvavan myös ATV-puolella.

– Näillä leveysasteilla ei ole ennen cross countrya ajettu. Oli hienoa saada tänne huippukuskeja, mutta samalla se antoi varmasti kipinän monelle aloittelijalle. Nyt meni kaikki niin hienosti, että ehkä järjestämme samanlaisen tapahtuman myös ensi vuonna. Uusia kuljettajia lajin pariin onkin luvassa. Lauantaina Alavuden motocrossradalla järjestettiin junioreille crossikoulu, jonka jälkeen he pääsivät harjoittelemaan kilvanajoa. Sunnuntaina 11 juniorikuljettajaa osallistui oman luokkansa cross country -lähtöön.

Kovinta vauhtia piti sekä lauantaina että sunnuntaina yllä niin ikään oman kylän poika, 13-vuotias Aleksi Palomäki, joka osallistui sunnuntaina oman ajon (30min) jälkeen myös aikuisten lähtöön ollen loppusijoituksissa kahdestoista. Ketjujen irtoamisen takia nuorukaisen sijoitus huononi kolmella, mutta näytöt puhuivat puolestaan.

– Kyllä sen näki nytkin selvästi, että taso on junioreiden keskuudessa hyvin korkea. He pystyivät laittamaan kunnolla kampoihin pienemmilläkin laitteilla. Nämä kun pääsevät muutaman vuoden kuluttua kisaamaan aikuisten luokkaan, niin Suomen ATV-kilpailuiden taso tulee nousemaan entisestään, Leikkanen ennakoi.

Uusin numero