Qatarissa tehtiin historiaa – horjuuko espanjalaisten valta-asema vihdoin MotoGP:ssä?

Losailin aavikkoradan podiumilla ei nähty ainuttakaan espanjalaiskuljettajaa. Viimeksi moinen ihme on tapahtunut Kiinan GP:n merkeissä vuonna 2005.

MotoGP-sarjan virallinen sivusto on koonnut Qatarista mielenkiintoista statistiikkaa ja tältä se näyttää tuon edellämainitun lisäksi:

*  Espanjalaiskuljettaja ei yltänyt viimeksi minkään luokan voittajaksi kaudella 2009 Jerezissä, jolloin ykköseksi ajoivat Valentino Rossi (MotoGP-luokka), Hiroshi Aoyama (250-kuutioiset) ja Andrea Iannone (125-kuutioiset).

* Espanjalaiskuljettajilta jäi paalupaikka saavuttamatta Qatarissa. Viimeksi vastaava on tapahtunut vuonna 2011 Valenciassa.

* Valentino Rossi, Andrea Dovizioso ja Andrea Iannone valloittivat Qatarissa kuninkuusluokan podiumin. Italialaiskuljettajien kolmoisvoitto oli nähty tätä ennen viimeksi vuonna 2006 Japanin GP:ssä Motegissa.

* Espanjalaiskuljettajat ovat jääneet viimeksi MM-sarjan avausosakilpailussa podiumin ulkopuolelle vuonna 2003.

* Rossi johtaa MM-sarjaa ensimmäisen kerran sitten kauden 2010, jolloin hän ajoi niin ikään voittajaksi Qatarissa.

* Rossi, 36, on vanhin MotoGP-luokan MM-sarjaa johtava kuljettaja sitten vuoden 1977, jolloin Jack Findlay jakoi silloisen 500-kuutioisten luokan kärkipaikan Barry Sheenen kanssa.

* Ducati saavutti kuninkuusluokassa viimeksi kaksi podiumsijoitusta vuonna 2010 Aragonin radalla Espanjassa Casey Stonerin ja Nicky Haydenin toimesta.

* Marc Marquez päätyi Qatarissa viidenneksi. MotoGP-luokan hallitseva mestari on jätetty kauden avauksessa viimeksi podiumin ulkopuolelle vuonna 2007, kun Nicky Hayden ajoi kahdeksanneksi Qatarissa.

Uusin numero