Qatarille mittava kymmenen vuoden MotoGP-jatkosopimus

Sarjaa hallinnoiva Dorna Sports ja Qatarin liitto QMMF solmivat Katalonian GP:n yhteydessä Barcelonassa kertaheitolla mittavan kymmenen kauden jatkosopimuksen, joka kattaa vuodet 2017-2026.

Qatar tuli mukaan MotoGP-sarjaan vuonna 2004.

Ensin ajettiin päiväsaikaan, mutta vuodesta 2008 lähtien Qatarissa on taisteltu MM-pisteistä iltakisojen merkeissä ja voimakkaiden valonheittimien loisteessa.

Qatar on vakiinnuttunat asemansa myös sarjan avauskisana. Losailissa on kamppailtu kauden ensimmäisistä MM-pisteistä vuodesta 2007 lähtien.

Upea spektaakkeli

– Qatarin GP:sta on tuli yksi sarjan tavaramerkki heti vuonna 2004. Olemme erittäin iloisia solmimastamme jatkosopimuksesta, joka kattaa kymmenen vuotta kauden 2016 jälkeen. Losailissa vallitsee aina taianomainen tunnelma, toteaa Dornan espanjalainen toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta.

Qatarin liiton QMMF:n puheenjohtaja Khalifa Al-Attiyah ei kyseenalaistanut pitkää jatkosopimusta missään vaiheessa.

– Olemme innoissamme yhteistyön jatkumisesta ja paikkamme varmistamisesta MotoGP-kalenterista toisen vuosikymmenen ajaksi. Iltakisa on mahtava tapahtuma ja olemme ylpeitä siitä.

Suomi mukana
suunnitelmissa

Myös Suomi on mukana MotoGP-sarjan tulevien vuosien suunnitelmissa.

Kymi Ringillä on Dornan kanssa aiesopimus MotoGP-osakilpailun järjestämisestä viiden vuoden ajanjaksolla alkaen vuodesta 2017.

MotoGP-sarjassa ajetaan tänä vuonna 18 MM-osakilpailua. Ezpeletan mukaan osakilpailujen määrä sattaa nousta 20:een, mitä pidetään ehdottomana maksimina.

Uusin numero