Pyrhösen ura päättyi MM-sarjan viidenteen sijaan

Viides sija loppupisteissä on kunniakas päätös Pyrhösen motocrossuralle. Hyvinkääläinen kertoi lopettamispäätöksestään parisen viikkoa sitten loukattuaan itseään sen verran pahoin edellisessä Englannin osakilpailussa, ettei olisi pystynyt ajamaan päätöskisaa Saksan Teutschenthalissa. Nyt mies seurasi päätöskisaa katsomon puolelta.

”Haikeat fiilikset”

– Haikeat ovat fiilikset. Varsinkin MX3-luokan päätöserän viimeisten kierrosten seuraaminen oli tunteikas hetki. Ilman Englannin kisan loukkaantumista olisin taistellut MM-mitalista, mutta sitä on nyt enää turha jossitella. Nyt on aika uusien haasteiden, kertoo Pyrhönen hienoin haikeus äänessään.

Teutschenthalin kauden päätöskisassa oli mukana kaikki MM-luokat ja niinpä Pyrhösellä riitti vientiä vähän joka suuntaan, onhan hän ajanut uransa aikana jokaisessa luokassa ja tuutujen määrä varikolla on sankka.

– Todella moni tuttu kävi kättelemässä varikolla ja toivotteli hyvää jatkoa aktiiviuran loputtua. Se oli paikoin aika liikuttavaa. Myös MM-sarjan organisaattori Youthstream teki pitkän haastattelun, kertoo Pyrhönen.

Pyrhösen AP24Racing tiimissä MX3-luokan MM-kauden ajanut Ludde Söderberg ajoi päätöskisassa eräsijat 11. ja seitsemän.

– Päätöskisaan lähdettäessä ei ollut mitään kovin suuria panoksia, kun sekä eteen, että taaksepäin oli MM-pisteissä sen verran reilusti matkaa, että kymmenes sija oli jo ikään kuin taskussa ennen kisaa. Erät sujuivat kohtuullisen hyvin. Ensimmäisessä erässä nousin jo kymmenenneksi heikon startin jälkeen, mutta sitten kaaduin ja oli lopulta yhdestoista. Toisen erän startti ei sekään onnistunut aivan nappiin, mutta ajo kulki nyt paremmin ja erä oli kunnon kilvan ajoa. Olin ottamassa jo kuutossijan, mutta toiskesi viimeisellä kierroksella tuli pieni virhe ja kaveri pääsi tuikkaamaan ohi ja olin maalissa seitsemäs, kertoo Söderberg

MM-pisteissä Söderberg on hienosti kymmenes 147 MM-pisteellään ja syystäkin mies on tyytyväinen.

– Kauden alussa oli tavoite olla kymmenen parhaan joukossa MM-loppupisteissä ja nyt tavoite saavutettiin. Kausi on ollut hyvä ja opettavainen kaikin puolin. On ollut todella hienoa pystyä ajamaan kunnolla kisaa koko kausi terveenä ja taistelemaan hyvistä sijoista. Haluankin samalla kiittää Anttia (Pyrhönen) koko kaudesta ja toivottaa onnea ja menestystä mitä hän ikinä tulevaisuudessa tekeekään, kiittää Söderberg.

Myös Pyrhönen on suojattinsa otteisiin tyytyväinen.

– Ludde (Söderberg) kasvoi kauden aikana niin kuljettajana kuin ihmisenäkin suurin harppauksin ja hänen kausi oli hyvä. Hänellä on hyvä tulevaisuus edessä. Samoin koko meidän tiimi, etenkin mekaanikot Jussi Heikkonen ja Jani Kalajanniska toimivat erinomaisesti, kuten muukin taustajoukko; tiedottajat Harry van Hemmen ja Tapio Vuori ja tietysti koti-joukot, kiittelee Pyrhönen tiimiään.

Marko Kovalainen sijoittui loppupisteissä sijalle 32. Yhden MX3-luokan MM-kisan ajanut Niko Koskela oli pisteissä sijalla 37. ja Riku Rouhiainen sijalla 41.
 

Uusin numero