Pyrhösen joukkojen MM-kenraali: Boogille erävoitto, Goncalves sivussa

Pyhönen sai olla tyytyväinen kotiyleisönsä edessä ajaneen Xavier Boogin vahvaan esitykseen, mutta portugalilaisen Rui Goncalvesin KTM:n ei käynnistynyt missään vaiheessa Valencessa.

Goncalves sai sen verran pahasti siipeensä kaksi viikkoa sitten Italian Mantovassa, että kipeän käden kanssa ei ollut syytä ottaa riskiä maaliskuun ensimmäiseen viikonvaihteeseen ajoittuvaa MM-avausta silmälläpitäen.

Boog ajoi molemmissa MX1-luokan erissä neljänneksi. Nappisuoritus osui kolmanteen ja samalla yhdistelmäerään, jossa oli mukana MX1- ja MX2-luokkien parhaimmisto. Boog vei sen nimiinsä sijoittuen samalla Valencen kokonaistuloksissa toiseksi.

Voiton vei ranskalainen Kawasaki-kuljettaja Gautier Paulin, joka oli nopein molemmissa MX1-luokan erissä.

– Hyvä viikonvaihde meille. Pääsimme viimeistelemään kisasäädöt MM-avaukseen, Pyrhönen viittasi Qatarin suuntaan.

– Xavier on valmiina iskemään, vahvisti Pyrhönen.

Boog oli syystäkin pelkkää hymyä.

– Hyvää, todella hyvää harjoitusta.

Kovalaiselle hyvää tuntumaa
maailmanluokan kyydistä

Kuljettaosastolla Valencen kisan suomalaisedustuksesta vastasi puolestaan MX3-luokan MM-sarjaan valmistautuva Marko Kovalainen.

Kovalainen ajoi MX1-luokan avauserässä 20:nneksi parantaen sijoitustaan kahdella pykälällä toisessa erässä.

Kovalainen kärsi ensimmäisen lähdön alussa ruuhkasta, jolloin joku kilpakumppani latasi kylkeen. Rytäkässä Kovalaisen tammikuussa loukkaantunut peukalo sai kipeää, mutta ajamista vamma ei estänyt.

Ranskan omat huippunimet Paulin ja Cedric Soubeyras ajoivat kaksoisvoiton ennen Belgian Clement Desalea. Hyvinkääläinen saavutti eräsijoitukset 20. ja 18.

– Aivan huippukova kisa, jossa kärki meni maailmanluokan kyytiä. Pystyin pitämän oman vauhtini läpi kisan tasaisena, mutta tarpeeksi kovaan vauhtiin en yltänyt, Kovalainen selvitti tiedotteessaan.

– Talven ajan olen vetänyt pitkiä treenejä ja ne heijastuvat nyt vauhdinpitoon. Ajaminen ei ole huonoa ollenkaan, joten sain tästä treenikisasta vahvistuksen sille, että kevään aikana täytyy tehdä enemmän vauhtiharjoituksia ja kehittää juuri sitä puolta.

MX3-luokan MM-kausi käynnistyy 1. huhtikuuta Valkenswaardin radalla Hollannissa.

 

* Kuva: Ice1Racing

Uusin numero