Pyrhösellä lupaava karsintapäivä

Aika-ajossa Bill oli yllättävän nopea, sveitsiläisen nopea sopeutuminen pehmeään hiekkaan ja Suomen helteeseen tuotti ykköspaikan lähes kahden sekunnin erolla Pyrhöseen. Eriksson oli yhdeksänneksi nopein, vaikka ei löytänyt ruuhkasta kuin yhden yrityksen ajaa kunnollinen nopea kierros. Aika-ajon yllättäjänä voidaan pitää myös nuorta Atte Jousta, joka päräytti pikkuluokan pyörällä viidenneksitoista nopeimman kierroksen.

MX3-luokan karsintaerän startissa kärkipaikat valtasivat MM-sarjan kärkimies Ranskan Milko Potisek ja Bill. Pyrhönen oli startin jälkeen kymmenennen sijan paikkeilla, mutta noustuaan kuudenneksi ohitukset kävivät todella vaikeaksi. Myöskään Eriksson ei päässyt lähdöstä aivan terävimpään kärkeen. Loppujen lopuksi Potisek piti ykköspaikan käytyään koko erän hurjaa kisaa Billin kanssa. Kärkiparin tiukka taisto lienee kuitenkin syönyt heidän energia- ja nestevarastoja melkoisesti, joten rauhassa ottanut Pyrhönen on ainakin tässä asiassa etulyöntiasemassa sunnuntaina.

Pyrhönen vaikutti karsintaerän jälkeen hyvin rentoutuneelta ja luottavaiselta omaan ja teaminsa työhön.

– Ei siinä mitään, ihan lupaava karsintaeräveto. Jouduin tekemään hirveästi ylimääräistä työtä, kun en päässyt startista ihan kärkiryhmään. Ohittaminen oli vielä vähän vaikeaa, kun radalla ei oikein vielä ollut tullut kunnolla erilaisia linjoja Halusin kuitenkin ajaa kunnon kisaerän, kun en tosiaankaan halunnut olla missään seitsemäntenä tai kahdeksantena.

Kysymykseen pitkään miestä pidätelleen latvialaisen Lauris Freibergsin ajosta ja mahdollisesta ohitusyritysten estämisestä Pyrhönen vastasi tavoilleen uskollisena solidaarisesti.

– Tunnen miehen MM-areenoilta jo reilun kymmenen vuoden ajalta ja voin sanoa että hän on yksi vaikeimmin ohitettavista ajajista.

Sunnuntain MM-eriä Pyrhönen odottaa levollisin ja luottavaisen mielin.

– Muutamme vielä pyörän säätöjä hiukan, että olisin starteista kärjessä. Tänään pyörä ei aivan loikannut puomilta niinkuin sen pitäisi, mutta muutokset testataan vielä aamun Warm Upissa ja uskon että kaikki on valmista huomiseksi taisteluun kärjessä.

Eriksson ei karsintaerän jälkeen vaikuttanut kovin tyytyväiseltä ajoonsa, mutta ei myöskään kovin huolestuneelta, onhan takana kahden kuukauden toipilasjakso.

– Vähän oli vielä jäykkää ja tahtoi mennä kääntymiset liikaa suoraksi, mutta ajoa on tullut vasta pari kertaa loukkaantumisen jälkeen ennen tätä, niin huomenna ajan varmasti paremmin.

Jousi jatkoi mallikkaita otteitaan karsintaerässä ollen kahdestoista, vaikka joutuikin ajamaan harjoituspyörällä, kun kisapeli sai siipeensä jo aika-ajossa. Jousen kannassa maaliin saapui Samuli Aro.

Naisten MM-luokassa suomalaisleiri koki takaiskun heti vapaissa harjoituksissa, kun koko kevään lupaavia otteita esittänyt nuori Ria Virtanen loukkaantui. Virtasen kisaviikonloppu päättyi ensitietojen mukaan solisluuvammaan. Samasta syystä kisasta on poissa kaksi viikkoa sitten loukkaantunut Sanna Kärkkäinen, joten Suomen naisedustuksesta puuttuu näin kaksi nopeinta kilpailijaa.

Naisten hallitseva maailmanmestari, Saksan Stephanie Laier oli karsintaerässä täysin suvereeni, vaikka jäikin aika-ajossa kolmanneksi. Italilalainen Chiara Fontanesi oli yhtä selvä kakkonen ennen Laierin maannaista Larissa Papenmeieriä. Hanna-Riikka Liimatainen ajoi sijalle 23. ja Maarit Mäkinen oli suurten vaikeuksien jälkeen erän 26.

Uusin numero