Pyrhönen yhdeksäs Faenzan aika-ajossa

Paalupaikalle kauden kahdeksannessa osakilpailussa pauhasi Husqvarna-pyörällä kilpaileva italialainen Alex Salvini. Pyrhönen jäi kotiradallaan ajavasta Salvinista 1,7 sekuntia. Marko Kovalainen ehti KTM-pyörällään aika-ajossa puolestaan sijalle 16.

– En ole ihan tyytyväinen sijoitukseen, mutta toisaalta veto tuntui vahvalta. Jäin kolmannesta sijasta enää seitsemän kymmenystä, kertoi Pyrhönen.

Pyrhönen korostaa jälleen starttien merkitystä sunnuntain MM-erissä.
– Rata on todella nopea ja erot sen myötä pieniä. Aika-ajo meni vielä kinkkiseksi sateen jäljiltä, sillä pääsimme ajamaan kovimmat kierrokset vasta viimeisten viiden minuutin aikana. Sunnuntaina kaikki on mahdollista ja olen luottavaisin mielin. Kisapyörä hajosi toisessa harjoituksessa, mutta se saatiin nopeasti kuntoon ja se tuntuu hyvältä.

Kullas ykkönen EM-karsintaerässä

Faenzassa ajetaan myös MX2-luokan EM-sarjan arvopisteistä.
Harri Kullas, 17, teki KTM-pyörällään komeaa jälkeä karsintaerässään tervehtimällä ruutulippua ykkösenä.

– Erän alussa alkoi sataa kaatamalla ja sitä kesti tuollaiset kymmenen minuuttia. Otin hyvän lähdön ja menin kärkeen. Toisella kierroksella minut ohitettiin ja ajoin siitä eteenpäin kakkosena. Nousin sitten uudelleen kärkeen ja voittoon viimeisellä kierroksella, iloitsi Kullas.
Karsintaerän voitto oli nuorukaiselle uran ensimmäinen.

– Tämä tietää samalla sitä, että pääsen poimimaan sunnuntaina toisena kuljettajana paikan lähtöpuomilta.

Kullaksen vauhti on ollut kesällä kohdallaan, sillä hän ajoi kaksi viikkoa sitten toiseksi Markelon osakilpailussa Hollannissa.

Yhteensä 14 osakilpailua kattava EM-sarja saavuttaa Faenzassa kauden puolivälin. Sarjassa sijalla 12 oleva Kullas on ajanut kuluvalla kaudella kolme aikuisten EM-osakilpailua ennen Italiaa.

Uusin numero