Pyrhönen viides Kroatiassa

Pyrhösen ensimmäinen erä käynnistyi loistavasti hyvinkääläisen noustessa ensimmäisen kierroksen aikana kärkeen. Takaa tuli kuitenkin hurjassa vauhdissa ollut Slovenian Klemen Gercar, joka ajoikin ensimmäisen erän voittoon.

Pyrhönen taisteli MM-pistejohdossa olevan Itävallan Matthias Walknerin kassa kakkospaikasta kynsin ja hampain, mutta Walkner vei siinä lopulta pidemmän korren. Erän viimeinen kierros oli Pyrhöselle tiukkaakin tiukempi, kun hieman heikomman startin ottanut Tsekki Martin Michek nousi vauhdilla ja onnisuti pujahtamaan juuri ennen maalia Pyrhösen ohi kolmanneksi.

Pyrhösen tiimissä ajava Ludde Söderberg ajoi hyvän ensimmäisen erän ja otti hyvän kahdeksannen sijan ja tukun tärkeitä MM-pisteitä.

Toinen erä ei käynnistynyt Pyrhöseltä aivan ensimmäisen malliin ja tuli ensimmäiseltä kierrokselta vasta sijalla 13. Siitä hyvinkääläinen aloitti rajun takaa-ajon joka tuotti lopulta kuudennen sijan. Erän voittoon ajoi Slovenian Matevz Irt. Walkner oli jälleen toinen ja kasvatti näin MM-piste-etumatkaansa kanssakilpailijoihinsa. Söderberg kaatui erän aikana, mutta sinnitteli kuitenkin MM-pisteille oltuaan 14:s. Marko Kovalainen joutui keskeyttämään ensimmäisen erän kahdeksan kierroksen jälkeen eikä lähtenyt toiseen erään lainkaan.

– Ensimmäinen erä oli todella tiukkaa vääntöä. Meikkä oli Walknerin kanssa pitkään todella kovaa kisaa. Vauhdillisesti ajamme aika lailla samaa vauhtia, mutta Walkner on todella tasainen, eikä tee virheitä. Hieman harmitta, että Michek pääsi pujahtamaan viimeisellä kierroksella ohi, hän vain tuli niin lujaa takaa, että en voinut mitään, kertoo Pyrhönen.

Toisen erän avauskierroksen tapahtumat myös hieman harmittavat hyvinkääläistä.

– En onnistunut startissa aivan nappiin, mutta menin ensimmäiseen kurviin kuitenkin viiden kuuden parhaan joukossa, mutta sitten sain takapyörääni joltain toiselta kuskilta kunnon osuman ja menetin tasapainoni ja siinä pyyhälsi nippu kuskeja ohi. Pystyin nousemaan lopulta kuudenneksi. Rata oli erittäin nopeavauhtinen ja ohittaminen aika vaikeaa, selvittää Pyrhönen toisen erän tapahtumia.

MM-pisteissä kärjessä jatkaa Walkner, jolla koossa 186 pistettä. Toisena olevalla Itävallan Gunter Schmidingerillä on 26 pistettä vähemmän. Michek nousi hyvän viikonlopun ansiosta pisteissä kolmanneksi 145 pisteellään ja Pyrhönen putosi neljänneksi. Pyrhösellä kuitenkin vain kaksi pistettä vähemmän. Söderberg on pisteissä kymmenentenä ja hänellä koossa 68 pistettä. MX3-luokan MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Sloveniassa.
 

Uusin numero