Pyrhönen nousi MM-pisteissä toiseksi

Pyrhönen ajoi Ranskassa eräsijat yhdeksän ja kahdeksan MX1-luokan kuljettajien ja sadekuurojen värittämässä kisassa.

Ensimmäisessä erässä Pyrhönen epäonnistui startissa pahoin ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 18., josta hän aloitti rajun takaa-ajon. Tarkka ajo sateen liukastamalla radalla tuotti lopulta yhdeksännen sijan. Toinen hyvinkääläinen, Marko Kovalainen ajoi erässä sijalle 16. ja hän nappasi näin viisi MM-pistettä. Pyrhösen tiimissä ajava Ludde Söderberg ei yltänyt pisteille, oltuaan 27:s.

Ensimmäisen erän voittoon ajoi Ranskan Cedric Soubeyras, Espanjan Jonathan Barraganin ollessa toinen. Kolmannen sijan vei isäntämaan Gregory Aranda.

Toisessa erässä Pyrhösen startti onnistui hieman ensimmäistä starttia paremmin, oltuaan avauskierroksen jälkeen yhdestoista. Tiukka ja tarkka ajo tuotti nyt kahdeksannen sijan ja tukun tärkeitä MM-pisteitä. Syystäkin mies oli tyytyväinen kisan saldoon.

– Olen kisan tulokseen todella tyytyväinen. Tämä Castelnau de Levisin rata ei todellakaan kuulu suosikkeihini ja kaiken lisäksi sade teki radasta todella liukkaan, oli kuin olisi saippuan päällä ajanut. Varsinkin toisessa erässä pystyin ajamaan pitkään hyvää kisaa MX1-luokan kuskien kanssa. Erän lopussa jouduin hieman antamaan periksi sateen alettua. Halusin ottaa erän lopun varmanpäälle, kertoo Pyrhönen.

Toisen erän voittoon ajoi Aranda. Soubeyras oli nyt toinen ja Barragan kolmas. Söderberg ajoi vaihdevipuongelmien siivittämänä sijalle 23. Kovalainen joutui keskeyttämään erän polven väännyttyä.

MM-pisteissä tilanne muuttui mielenkiintoiseksi, kun avauskisassa Hollannissa juhlineet belgialaiset eivät olleet mukana. Pyrhönen nousi MM-pisteissä nyt toiseksi. Sarjaa johtaa Itävallan Mathias Walkner, joka ajoi Ranskassa eräsijat seitsemän ja 11. Walknerilla on koossa 61 pistettä ja Pyrhösellä vain viisi pistettä vähemmän (56p.)

– Tilanne MM-pisteissä on nyt mielenkiintoinen ja tästä on hyvä jatkaa sarjaa kuukauden päästä Bulgariassa. Maanantaina lennän Suomeen ja ajan kahden viikon kuluttua MX1-luokan SM-avauksen Vantaalla, sanoo Pyrhönen.

Naisten MM-starteissa juhli Ranskan Livia Lancelot, joka voitti molemmat erät. Suomalaisnaisille ei pistetili vielä auennut. Ria Virtanen oli ensimmäisessä erässä sijalla 31. Toisessa erässä heltisi hieman parempi sijoitus, 26. Jutta Lukkari otti puolestaan eräsijat 32. ja 30.
 
Motocrossin MX3-luokan MM-osakilpailu 2/10
Ranska, Castelnau de Levis:

 I-erä: 1.Cedric Soubeyras, Ranska, 2.Jonathan Barragan, Espanja, 3.Gregory Aranda, Ranska, ..9.Antti Pyrhönen, Suomi, …16.Marko Kovalainen, Suomi, …27.Ludde Söderberg, Suomi,
 
II-erä: 1.Aranda, 2.Soubeyras, 3.Barragan, …8.Pyrhönen, …23.Söderberg. M.Kovalainen kesk.
 
MM-pistetilanne: 1. Matthias Walkner, Itävalta 61pist., 2.A.Pyrhönen 56p., 3.Gynther Schmidnger 52p.
 

Uusin numero