Pyrhönen nollasi nopeasti voitonjuhlat

Uudet haasteet odottavat uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton napannutta hyvinkääläistä jo tulevana viikonvaihteena Randersin radalla Tanskassa.
– Niin hienoa kuin se olikin, niin Vantaa on nyt ollutta ja mennyttä. Randersissa ei enää vanhoja muistella, viittaa Pyrhönen kauden toiseksi viimeisen osakilpailun näyttämöön juuttien maaperällä.
Oman tiiminsä Hondalla kilpaileva kovakuntoinen Pyrhönen vannoo kaikessa tiukan työnteon ja asenteen nimeen. Vantaan voitonjuhlia vietettiin niitäkin varsin maltillisesti otteen herpaantumatta hetkeksikään.
– Ensin purettiin teltat ja korjattiin muut tavarat talteen Lavangosta. Myöhemmin illalla ehdittiin sentään grillata makkaraa. Se on minulle todella harvinaista herkkua kisakaudella, huikkaa Pyrhönen.

”Tanskassa ei ole varaa paukutella henkseleitä”
Pyrhösellä on hyvä ote MM-pronssiin, kun kaudesta on ajamatta Tanskan lisäksi Ranskan osakilpailu 13. syyskuuta.
Sarjaa johtava ranskalainen Suzuki-kuljettaja Pierre Renet on jo käytännössä karannut Pyrhöseltä ja MM-hopeakin edellyttää pientä ihmettä, sillä Vantaan paalupaikkamiehellä, Husqvarnalla kilpailevalla italialaisella Alex Salvinilla on plakkarissaan 44 pistettä suomalaista enemmän. Ranskalainen Julien Vanni puolestaan hypyttää Hondaansa 22 pistettä Pyrhösen takana.
– Salvini loukkasi oikean jalan polvensa Vantaalla ja se teki varmasti kipeää. Jos mies kuitenkin pystyi ajamaan Suomen osakilpailun erissä sijat 8 ja 5, niin eiköhän häneltä onnistu vielä nämä jäljellä olevat kisatkin. Eipä silti, en minä tuhlaa ajatuksiani tuollaisiin asioihin, vaan keskityn ainoastaan omaan tekemiseen.
Pyrhönen on häätänyt myös Vantaan hetkellisen hyvänolontunteen jo hyvissä ajoin värikkäästä kypärästään.
– Onnistumisen jälkeen on aina helpompi lähteä seuraavaan kisaan, mutta ei Tanskassakaan ole todellakaan varaa paukutella henkseleitä. Tehdään taas hirveä työ ja kaivetaan onnistuminen sitä kautta esiin. Mitään ei tule automaattisesti eikä aiemman menestyksen nojalla.

Kaksi unelmaa täyttynyt, kolmas odottaa ottajaansa
Pyrhönen, 30, löysi pitkällä MM-urallaan uuden kevään siirryttyään viime kauden loppupuolella nykyiseen luokkaansa MX3:een, loukkaantumisten ja myös lukuisten pettymysten jäljiltä. Pyrhönen myöntää, että uran päättyminen oli vaikeimpina hetkinä jo hyvinkin lähellä, ennen kuin uusi nousu käynnistyi omalla tiimillä ja puhtaalta pöydältä.
Nyt Pyrhönen näkee olevansa kuljettajana ja henkiseltä kantiltaan kovempi kuin koskaan ennen.
– Jatketaan maltilla ja pidetään tämä linja. MM-kaudesta on jäljellä neljä erää, eikä niissä yhdessäkään voi eikä saa tulla epäonnistumista.
Pyrhönen on ehtinyt toteuttaa tällä kaudella jo kaksi unelmaansa erä- ja GP-voittojen myötä. Se seuraava ja tärkein odottaa ottajaansa MM-mitalin muodossa. Sunnuntaina ajettava Tanskan osakilpailu on äärimmäisen tärkeä siinäkin mielessä, että Pyrhönen ei halua jättää kaikkea viimeisen kortin varaan Ranskassa.
– En voi sanoa, että Randers olisi minulle niinkään tuttu rata, mutta diggaan siitä. Ajoin siellä jo viime vuonna kolmanneksi.

Uusin numero