Pyrhönen, Kullas ja Remes MM-joukkuekisaan

Kullas ajaa joukkuekisan MX2-, Remes MX1- ja Pyrhönen avoimessa luokassa. Suomen joukkueenjohtajana toimii Jussi Vehviläinen, joka ajoi itsekin aktiiviurallaan kaksi MM-joukkuemitalia.

– Joukkueen valinta ei tuottanut vaikeuksia. Pyrhönen, Kullas ja Remes ovat kolme nopeinta kuljettajaamme. Sen ovat osoittaneet kansainväliset kisat ja viimeksi Hyvinkäällä ajettu supercrossin SM-osakilpailu, sanoo Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

MM-joukkuekisan taso on tunnetusti kivikova, mutta Suomellakin on koossa yllätysvalmis kolmikko.

– Ensisijainen tavoitteemme ovat kymmenen joukossa. Se on realismia onnistuneella suorituksella, arvioi Konttinen.

Vehviläinen liikkuu samoilla linjoilla.
– Meillä on koossa varsin iskukykyinen joukkue, jos verrataan vaikka pohjois- ja Baltian maita. Kyllä meillä on mahdollisuudet syvemmällekin kympin sakkiin. Pyrhönen ajaa kenties parasta kauttaan, kevään kolhuista toipunut Kullas parantaa koko ajan vauhtiaan ja Remes täyttää kyllä tonttinsa.

Suomen maajoukkuetrio nähdään seuraavan kerran tositoimissa jo tulevana viikonvaihteena, kun Vantaalla ajetaan MX3-luokan MM- ja MX2-luokan EM-pisteistä.

Pyrhönen on ennen Suomen osakilpailua MM-pisteissä kolmantena ja Kullas puolestaan EM-sarjassa kuudentena. Enduron MM-sarjaan siirtynyt, vahvan motocrosstaustan omaava Remes kilpailee Vantaalla MX2-luokassa.

Suomen viimeisin joukkuemitali on vuodelta 2003

Franciacortan 1720 metrin mittaisella Daniel Bonara-radalla ajettavassa MM-joukkuekilpailussa on mukana 35 maata. Mestaruutta puolustaa USA, joka on vienyt nimiinsä neljä viimeistä titteliä ennen Belgian valtakautta.

Joukkuekisa ajettiin viime vuonna Donington Parkin radalla Englannissa, jossa USA:n lisäksi mitalikolmikkoon ylsivät Ranska ja Belgia. Suomi oli kolmikolla Pyrhönen, Kullas ja Matti Seistola sijalla 11.
USA on 62 kertaa ajetun MM-joukkuekilpailun menestynein maa yhteensä 19 mestaruudella.

Suomi on saavuttanut historian saatossa seitsemän joukkuemitalia, joista kirkkain on vuonna 1998 ajettu hopea. Suomen kuudesta MM-pronssimitalista viimeisimmät ovat vuosilta 2002 ja 2003.

Uusin numero