Pyrhönen kuivin jaloin Belgiassa – Hawkstone Park veden vallassa

Kaksi viikkoa sitten Italian Mantovassa tallipäällikkönä debytoineen Pyrhösen oli tarkoitus viedä MX1-luokan MM-sarjaan valmistautuva Ice1Racing-tiimi täksi viikonvaihteeksi sumuiseen saarivaltakuntaan, mutta toisinhan siinä sitten kävi.

Hawkstone Parkin kisa peruuntui huonojen sääolosuhteiden vuoksi: vesi tulvi varikolla ja taivaalta tihutti lunta.

– Saimme jo hyvissä ajoin tiedon Hawkstonen pahasta kelistä ja jäimme harjoittelemaan Belgiaan, joten hukkareissua Englantiin ei onneksi tullut tehtyä, kertoo Pyrhönen.

”Osattiin vähän odottaa”

Monessa mukana ollut Pyrhönen ei tarvinnut sääprofeetan lahjoja osatessaan ennakoida tällaista mahdollisuutta.

– MM-sarja käynnistyy jo kolmen viikon kuluttua Qatarissa, joten kansainvälinen kausi on tällä kertaa tuollaisen kuukauden verran etuajassa normaaliin nähden. Kelit ovat mitä ovat ja juuri siksi valitsimme kolme valmistavaa kisaa kalenteriimme ennen MM-sarjaa. Tiesin, että peruuntumisia voi tulla olosuhteiden vuoksi.

– Kilpailemme seuraavaksi sitten viikon kuluttua Ranskan Valencessa, jos vain kelit sen siellä sallivat, pudottelee Pyrhönen.

”Ei tämä vaikuta mitenkään
valmistautumisessa MM-sarjaan”

Pyrhösen mukaan Hawkstonen Parkin kisan kohtalolla ei ole vaikutusta MM-sarjaan valmistauduttaessa.

– Ei tämä vaikuta siihen mitenkään. Ei muuta kuin tiukkaa treeniä täällä Belgiassa. Kaikki on hyvällä mallilla, vakuuttaa Pyrhönen.

Ice1Racing-tiimin KTM-kuljettajista ranskalainen Xavier Boog sijoittui Mantovassa kovassa seurassa kuudenneksi. Portugalilaisen Rui Goncalvesin kisa jäi kesken kolaroinnin jäljiltä.

– Mantova osoitti kuljettajien ja kaluston osalta, että meillä on ihan hyvä tatsi päällä. Goncalves sai kovia tällejä kehoonsa, mutta mitään ei onneksi mennyt rikki ja tilanne on tältäkin osin hallinnassa, toteaa Pyrhönen.

* Kuva: Ice1Racing

Uusin numero