Pyrhönen kolmas Tanskan osakilpailun aika-ajossa

Viime sunnuntaina Vantaalla täysosumatyötä tehnyt Pyrhönen ajoi Hondallaan kolmanneksi kauden toiseksi viimeisen osakilpailun aika-ajossa Randersin radalla Tanskassa.

Paalupaikan valloitti MM-sarjaa johtava ranskalainen Suzuki-kuljettaja Pierre Renet, josta Pyrhönen jäi 0,719 sekuntia.
– Ajoin pohjat vielä harjoituksissa, mutta en saanut osumaan aika-ajoon yhtään täydellisesti onnistunutta kierrosta. Kenties päällä oli vähän liikaakin yritystä, kertoi Pyrhönen.

MM-sarjassa kolmantena oleva Pyrhönen oli kuitenkin varsin tyytyväinen sijoitukseensa.
– Pyörä ja kuljettaja ovat iskussa. Täällä lauletaan tosin samaa virttä kuin monella muullakin radalla, eli starttien on onnistuttava ehdottomasti sunnuntaina. Randersissa ajetaan kapeaa ränniä, jossa ohittaminen ei ole tosiaankaan helppoa.

Randersissa ajetaan myös MX2-luokan EM-sarjaa, jossa Harri Kullas on kuudentena.

Kullaksen osalta lauantain karsintaerä ei sujunut kuitenkaan suunnitelmien mukaan, vaikka hän sijoittuikin KTM-pyörällään kahdeksanneksi. Sunnuntain hän poimii starttipuomilta paikkansa 16. kuljettajana.

– Ajauduin heti kolmannessa kurvissa ulos linjalta. Pystyin pitämään viidennen sijan, kunnes kaaduin toisella kierroksella ja putosin viimeiseksi. Sain onneksi aikaan hyvän nousun, vaikka jouduinkin ajamaan ehkä turhankin pitkään kymmenennellä sijalla, kuittasi Kullas.
Kullaksen tavoin KTM:llä kilpaileva Ludde Söderberg ajoi samassa erässä sijalle 11. Söderbeg kaatui hänkin kertaalleen.

Uusin numero