Pyrhönen käynnistää pääsiäisenä kullanhuuhdonnan Hollannissa

– Missään nimessä en lähde takki auki mestaruusjahtiin. Se vaan on sellainen juttu, että mitali minulla jo on, joten ainoa tavoite on se ikuinen unelmani, maailmanmestaruus, sanoo vuoden 2009 MM-pronssimitalisti Pyrhönen päättäväisenä.

Kaudella 2010 Pyrhönen paranteli vammojaan syksyn 2009 vakavan loukkaantumisen jäljiltä eikä ajanut kilpaa lainkaan. Viime kaudella hän palasi jälleen starttipuomin taakse ja ajoi MX3-luokan MM-sarjan loppupisteissä neljänneksi.

– Tälle kaudelle olen päässyt valmistautumaan erittäin hyvin. Alkuvuoden harjoittelin jälleen Chilessä ja hyvä harjoituskausi sai jatkoa heti Belgiassa, palattuani Eurooppaan. Nyt on takana rutkasti niin ajo- kuin kuntoharjoitteluakin, sekä muutama ihan kelpo harjoituskisa. Mies ja pyörä ovat valmiina uuteen MM-kauteen. Uskon, että hyvällä valmistautumisella on hyvä vaikutus myös kauden alkuun. Kauden ensimmäinen MM-kisa on aina pienoinen arvoitus, mutta niin se on kaikilla.

”On aivan sama keitä
muita kisassa on mukana”

MX3-luokan MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella kymmenen MM-osakilpailua, joissa jokaisessa ajetaan kaksi erää. Edessä on siis 20 kivenkovaa MM-erää. Kausi alkaa Hollannista 9.huhtikuuta ja päättyy Saksan Teutschenthaliin 23. syyskuuta.

– Kausi on pitkä ja siihen varmasti mahtuu kaikkien kohdalla niin ylä-, kuin alamäkiäkin. Tavoitteeni on olla mahdollisimman tasaisesti kiinni palkintopallisijoissa. Tosin, samoin ajattelevat monet muutkin, naurahtaa syyskuussa 34-vuottava täyttävä Pyrhönen.

Kovimpia vastuksiaan Pyrhönen ei lähde sen tarkempaan luettelemaan, mutta arvelee, että varmasti muun muassa viime kaudella juuri Pyrhösen edelle kolmanneksi sijoittunut Tsekki Martin Michek on kova vastus tälläkin kaudella. Uutena miehenä luokkaan on tullut Ruotsin Tom Söderström, joka on myös kovan luokan kuljettaja.

– On aivan sama keitä muita kisassa on mukana, täysillä on kuitenkin aina taisteltava ja jokainen sijoitus on itse ansaittava. Lahjaksi niitä ei saa, sanoo Pyrhönen topakasti.

Pyrhönen on pyörittänyt omaa AP24RACING tiimiä vuodesta 2008 lähtien. Vaikka vuosittaisen budjetin kasaan haaliminen onkin työn ja tuskan takana, on mies tyytyväinen omaan tiimiin.

– Kyllä ne kaikki B-sarjan ulkomaiset tiimit on jo nähty. Vaikka eurojen kasaan haaliminen onkin työlästä, saan kuitenkin itse päättä mitä tehdään ja mihin panostetaan. Ajokalusto on se mikä pitää olla ehdottomasti kunnossa, muuten on aivan turha lähteä leikkimään MM-sarjaan. Enemmin tingitään sitten jostain muusta, sanoo Pyrhönen.

Söderberg harppaa
uuteen luokkaan

Tällä kaudella Pyrhösen siipien suojassa ajaa myös toinen suomalainen, 21-vuotias Ludde Söderberg. Myös hän ajaa MX3-luokan MM-sarjaa. Uuteen luokkaan harppaaminen on Söderbergille jännittävä vaihe.

– Mielenkiintoista startata uuteen luokkaan. Mutta mies ja pyörä ovat kunnossa, joten viikonloppuna se sitten nähdään mitä tuleman pitää, sanoo Söderberg.

Söderberg ajaa Pyrhösen tavoin Hondan 450cc nelitahtista ja vaikka hän onkin ajanut aiemmin etupäässä 250 nelitahtista MX2-luokassa, alkaa iso pyöräkin jo taipumaan kurviin.

– Nyt olen ollut reissussa jo kahdeksan viikkoa ja paljon on tullut harjoiteltua. Pikku hiljaa alkaa iso pyöräkin käymään käteen, vaikka vieläkin töitä sen suhteen riittää. Aivan hirveästi en ole pyörää säätänyt ja viritellyt. Iskunvaimennusta, pakoputkea ja jotain pientä on testattu. Tehoja on ainakin aivan tarpeeksi, naurahtaa Söderberg.

Valmistautuminen MM-avaukseen on sujunut nuorukaiselta hyvin.

– Tähän asti on ollut todella tiukkaa treeniä, mutta tämä viimeinen viikko on syytä ottaa hieman rennommin. Viikonloppuna saa kyllä riehuta ihan tarpeeksi. Tulostavoitteista on hieman vaikea sanoa mitään, kun kaikki on niin uutta, pyörä ja luokka. Kypin joukkoon on kuitenkin tähtäin. Edessä on kuitenkin pitkä kausi ja on syytä edetä maltilla, miettii Söderberg.
 
 

Uusin numero