Pyrhönen ei aja Helsingin supercrossia

– Tulin jyrkkää hiekkadyyniä alas ja juuri ennen notkoa oli vielä muutama pienempi dyyni johon pyörä tökkäsi täysin yllättäen, vaikka olinkin jo hieman keventänyt keulaa. Stoppi oli niin raju, että olin lentää ohjaustangon yli ja siinä rytäkässä löin rintani tankoon. Hetken aikaa oli miehestä ilmat pihalla ja haukoin kuin kala kuivalla maalla. Rintaan ja kylkeen sattui eniten, mutta nyt on myös niska kipeänä, kertoo Pyrhönen kovasta tällistään.

Hyvinkääläistä sapettaa supercrossin väliin jääminen.

– Kävin tänään lääkärissä ja kyljestä, joka on eniten kipeä otettiin röntgenkuvat. Tulokset saan perjantaina. Sen verran on jo kokemusta noista kolhuista, että tiedän milloin on paras jättää kisa väliin. Kun en pysty ajamaan täysikuntoisena, niin on aivan turha lähteä leikkimään ja vaarantamaan koko alkavaa kautta. Harmitta todella paljon, sillä olisin halunnut ehdottomasti ajaa kotiyleisön edessä. Se olisi ollut mukavaa yksistään yhteistyökumppaneita ja suomalaisia motocross-faneja ajatellen, mutta tällaista tämä urheilu vaan välillä on, purkaa Pyrhönen pettyneenä.

Pyrhönen viihtyi Chilessä ennen loukkaantumistaan erinomaisesti.

– Olen harjoitellut parin viime vuoden aikana Chilessä yhteensä liki neljä kuukautta ja kaikki on sujunut aina erittäin hyvin. Tällä viimeisellä reissullakin pääsin ajamaan todella paljon ja pystyin tekemään kaksi harjoitusta päivässä. Ensin aamulla kuntotreenit ja viisi kertaa viikossa ajotreeniä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun jotakin sattui Chilessä ollessani, vaikka pikku kaatumisia aina silloin tällöin sattuukin. Nyt on vain parannettava vammat maltilla ja treenattava sitä mitä pystyy, kertoo Pyrhönen.

Uusin numero