Pyrhönen avauserän kolmas Sloveniassa

Slovenian Orehova Vas lukeutuu yhdeksi Pyrhösen mieliradoista ja hyvinkääläinen on aina viihtynyt siellä ja niin nytkin.
Ensimmäisessä erässä Pyrhöseltä rikkoontuivat ajolasit miehen mennessä starttipuomille. Kovalla tohinalla mies sai uudet ajolasit eräältä toisen kuljettajan mekaanikolta, mutta niissä oli vain yksi repäisykalvo ja sen Pyrhönen käytti jo ensimmäisen kierroksen aikana radan ollessa kurainen kastelun jäljiltä. Loppu erä oli tuskainen taival kuraisten lasien kanssa. Pyrhönen taisteli kuitenkin sisukkaasti erän kolmanneksi, häviten kakkostilan vain reilulla kahdella sekunnilla.
– Starttini ei onnistunut aivan nappiin, vaan oli alussa seitsemäntenä. Pystyin kuitenkin nousemaan hyvin, vaikka ohittaminen olikin täällä aika vaikeaa. Ajoin minkä ikinä pääsin, vaikka näkyvyys oli ajoittain likimain nolla lasien muurauduttua umpeen ja jouduttuani putsaamaan niitä kädellä erän aikana useaan otteeseen. Olen erään erittäin tyytyväinen ja kuntokin kesti kovassa helteessä eritäin hyvin, kertoi Pyrhönen erän tauottua.

Toisessa erässä Pyrhösen startti meni totaalisen mönkään, kun hänen kohdallaan starttipuomi ei kaatunutkaan kokonaan, vaikka hyvinkääläinen ei osunut puomiin ennen sen kaatumista. Raju yritys erässä toi vielä yhden nurinajon ja kertaalleen mies sammutti pyörän rajussa jarrutuksessa. Ruutulipun heilahdettua Pyrhönen oli erän seitsemäs, vain 33 sadasosaa kuutossijan hävinneenä.
– Olipahan erä. En voi käsittää mitä starttipuomissa minun kohdalla tapahtui. Se ei kaatunut kuin puoliväliin ja jouduin ajamaan siitä väkisin yli ja jäin pahasti startissa. Parin kierroksen jälkeen olin noussut jo yhdeksänneksi, mutta sitten ajoin nurin ja kertaalleen jarrutin pyörän sammuksiin. Sen jälkeen oli pakko rauhoittaa menoa, että pääsen maaliin. Lopussa yritin väkisin nousta kuudenneksi, mutta kaveri ehätti puoli pyöränmittaa ennen maaliin. Se nyt hieman lohduttaa, että palasin taas palkintopallille, mutta toisen erän tapahtumat hieman sapettavat, puhisi Pyrhönen erän jälkeen.
Sveitsin Julien Bill oli Slovenian kisan valtias voitettuaan molemmat erät. Ranskan Milko Potisek oli molemmissa erissä kakkonen. Marko Kovalainen joutui keskeyttämään ensimmäisen erän. Toisessa erässä hän oli 15:s.

MM-pisteissä johdossa on Bill 309 pisteellään. Potisek on toisena (275p.) ja Tshekki Michek Martin kolmantena (245p.). Pyrhönen on pisteissä neljäntenä 217 pisteellään.

Tiedote: Tapio Vuori

Slovenia, Orehova Vas, Motocross MX3-luokan MM-osakilpailu 7/10

I-erä:
1. Julien Bill, Sveitsi, Honda
2.Milko Potisek, Ranska, Honda
3.Antti Pyrhönen, Suomi, Honda
4.Michael Staufer, Itävalta, KTM
5.Saso Kragelj, Slovenia, Yamaha
…Marko Kovalainen, Suomi, Yamaha, keskeytti

II-erä:
1. J.Bill
2.M.Potisek
3.Martin Michek, Tshekki, KTM
4.Martin Zerava, Tshekki, Honda
5.S.Kragelj
6.M.Staufer
7.A.Pyrhönen
…15.M.Kovalainen

MM-pistetilanne:
1.J.Bill 309pist.
2.M.Potisek 275p.
3.M.Michek 245p.
4.A.Pyrhönen 217p.
…11.M.Kovalainen 65p.
…Riku Rouhiainen, Suomi, Yamaha, 53p.

Uusin numero