Pyörässä ei ollutkaan ABS:ää – mies haastoi H-D:n oikeuteen

Mies ajoi Harley-Davidson Road Glidellään vaimonsa kyydissä, kun hän menetti pyöränsä hallinnan ja kaatui. Hänen vaimonsa loukkaantui onnettomuudessa pahoin, ja hänelle jäi pysyvä aivovaurio. 

Paikalle saapuneille poliiseille mies kertoi, että pyörän ABS-järjestelmä ei toiminut niinkuin piti. Kun myöhemmin kävi ilmi, ettei pyörässä ollut ABS-jarruja, hän haastoi Harley-Davidsonin oikeuteen. Mies oli uskonut, että mittaristosta löytynyt ABS-lamppu tarkoitti, että pyörässä on ABS. Lisäksi pyörän miehelle myynyt kauppias oli kertonyt naisten tykkäävän ABS-jarruista.

Puolustuksen mukaan ei ole lainkaan epätavallista, että mittaristosta löytyy ABS-lamppu, vaikka pyörästä ei ABS-jarruja löytyisikään. Jos mittariston lamppu ei pala käynnistettäessä, pitäisi heidän mukaansa kaikkien ymmärtää, ettei järjestelmää ole asennettu. He olivat myös sitä mieltä, että 15 kuukauden omistuksen ja liki 20 tuhannen kilometrin jälkeen miehen pitäisi tuntea pyöränsä ja sen varusteet.

Jos Harley-Davidson häviää oikeusjutun, he saattavat joutua maksamaan miehelle hänen vaatimansa kolme miljoonaa dollaria ja takaisinkutsumaan valtavan määrän moottoripyöriä. 

Uusin numero