Puuhun törmännyt Meo siirretään Suomesta leikattavaksi Ranskaan

Meo, 29, ajoi lauantaina Suomen osakilpailun endurotestillä siksi pahasti päin puuta, että toipuminen tuosta tällistä vie pitkään.

Urallaan jo 55 MM-osakilpailua voittaneen Meon oikeassa kädessä on todettu neljä murtumaa. Lisäksi hänellä on murtumia kylkiluissa ja ruhjeita selässä.

Miehen vasen peukalo sai kipeää jo viikko sitten harjoituksissa Suomessa, joten Meo joutui lähtemään hänen osaltaan harmittavan lyhyeksi jääneeseen kisaviikonvaihteeseen kipulääkkeiden avittamana.

Kilpailujen väliin jääminen
merkitsee suurinta tuskaa

Meo on viettänyt kaksi yötä sairaalassa. Hänet siirrettäneen alkuviikolla kotimaahansa Ranskaan, jossa käsikirurgiaan erikoistunut spesialisti suorittaa leikkauksen.

KTM:n tiimipäällikkö Fabio Farioli kävi tapaamassa Meoa sunnuntai-iltana.

– Antoinen tila on vakaa ja hän on toipumassa. Hänen suurin ongelmansa on se,  että hän ei voi kilpailla, Farioli muotoili KTM:n tiedotteessa.

Meo tunnetaan piinkovana kilpailijana, jolle kipujakin enemmän tuskaa on aiheuttanut se, että Suomen osakilpailu jäi ajamatta.

Tuska jatkuu, sillä luonnollisesti myös seuraava, Ruotsin Enköpingissä ensi viikonvaihteena vedettävä osakilpailu jää häneltä väliin.

Tilanne E2-luokan mestaruuden kannalta alkaa olla heikoissa kantimissa siitäkin huolimatta, vaikka Meo toipuisikin kauden kahteen viimeiseen, elokuun alkupuolella Italiassa ja syyskuun puolivälin tuntumassa Ranskassa ajettaviin osakilpailuihin.

Meo saapui Suomeen MM-kärjessä neljä voittoa ja kaksi kakkossijaa plakkarissaan. Hän joutuu kuitenkin poistumaan Suomesta MM-kolmosena maanmiehensä, tuplat Heinolassa takonut Pierre Renet ja Johnny Aubert edellään.

Renetilta löytyy kahdeksan kisapäivän jäljiltä 32 pistettä Meoa enemmän. Aubertilla on puolestaan neljän pisteen etu puolellaan kovan onnen soturiin nähden.

Meo on saavuttanut tähänastisella urallaan kolme mestaruutta E1-luokassa (2010, 2012, 2013) ja yhden tittelin E2:ssa (2011). Vuoden 2012 mestaruus varmistui Heinolassa.

Meolta löytyy myös kaksi joukkuemestaruutta vuosilta 2012 ja 2013. Tämän vuoden ISDE ajetaan 3.-11. marraskuuta Argentiinan San Juanissa.
 

Viimeisin numero