Pulkkista potutti varmalta näyttäneen voiton menettäminen Navarrassa

– Kyllähän tuo tietenkin harmittaa, sillä minulla oli jo voitonavaimet käsissäni. Johdin kisaa kuuden kierroksen jälkeen tuollaisella 15-20 metrin erolla toisena ajaneeseen, kertoi kauden kahdella kuudennella sijalla avannut Pulkkinen.

– Hyvää ajoa kuitenkin Patulta. Ja sitä kokemustahan täältä nimenomaan haetaan, korosti isä Sami Pulkkinen.

Ajo Motorsport Junior Project-tiimissä kilpaileva Pulkkinen johti kymmenen kierroksen mittaista kisaa siis yli puolet.

Hän ei löytänyt kuitenkaan kurvissa tilaa ja tilaisuutta jättää kierroksella ohitettavaa taakseen, jolloin vauhti putosi samantien seuraavalta suoralta. Siinä vaiheessa viisi kuljettajaa huimisteli heittämällä suomalaisnuorukaisen ohi.

Kakkonen aika-ajossa

Yhteensä 11 osakilpailua kattavan Cupin avauspäivän sankari oli tshekki Filip Salac, joka tervehti ruutulippua ykkösenä molemmissa erissä.

Salac vei nimiinsä myös paalupaikan. Kuusi kymmenystä Salacin takana tullut Pulkkinen oli aika-ajossa lupaavasti toinen ajalla 1.56,825.

Salac oli ensimmäisessä, kaatumisten johdosta vain seitsemään kierrokseen typistyneessä kisaerässä reilut kahdeksan sekuntia pito-ongelmista kärsinyttä Pulkkista kiireisempi. Jälkimmäisessä erässä ero kaveni puoleen.

Moriwaki Cupin 24 kuljetajaa jatkavat urakkaansa edelleen sunnuntaina Navarrassa, jolloin vuorossa on kaksi 50 minuutin mittaista harjoitussessiota.

Cupin seuraava osakilpailu ajetaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Assenin perinteikkäällä radalla Hollannissa.

Pulkkinen pääsee esittämään silloin taitojaan taatusti ison yleisön edessä, sillä Assenissa ajetaan samana viikonvaihteena Superbike-luokan MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu.