Pulkkinen Malesian GP:ssä: “Paljon ongelmia ajolinjojen kanssa”

Kauden toiseksi viimeisen MotoGP-viikonlopun ensimmäiset harjoitukset on nyt ajettu Malesiassa, jossa Moto3-luokassa kisaava Patrik Pulkkinen pääsi ottamaan ensikosketuksensa Sepangin rataan.

”Tämä on ensimmäinen kertani täällä Sepangin radalla ja täytyy sanoa, että rata on juuri niin vaikea kuin miltä se näyttää”, Pulkkinen toteaa ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Suomalaisnuorukaisen nopein kierros 5,5 kilometrin mittaisella Sepangin radalla oli ensimmäisten harjoitusten kuivissa olosuhteissa 2’17.852, mikä tarkoitti joukon viimeistä paikkaa. Toisessa sessiossa hän sai parannettua märällä radalla aikaansa huomattavasti lukemiin 2’33.017, joka nosti hänet sijalle 28.

”Ajolinjojen löytäminen on hyvin vaikeaa ja radalla on niin paljon erilaisia kurveja. Ensimmäisen session aikana minulla oli siis aika paljon ongelmia niiden kanssa, mutta toinen märällä ajettu sessio oli sentään parempi. Toisissa vapaissa harjoituksissa halusin vain parantaa ajoani niin paljon kuin mahdollista ja yritin löytää kuivia linjoja koko ajan. Lopulta se onnistui aika hyvin, joten olen luottavainen, että pystyn parantamaan tulostani.”

Viime viikonlopun Australian osakilpailussa sattunut kaatuminen ei enää vaivaa suomalaisnuorukaista.

”Olo on nyt hyvä ja odotan kisaa innolla”, Pulkkinen toteaa.
 

Uusin numero