Pulkkinen komeasti eturiviin MotoGP-sarjan näyteikkunassa

Kahdeksan kisan jälkeen pisteissä 14:ntenä oleva Pulkkinen piti aika-ajossa kypäränsä kylmänä tykittämällä parhaan kierrosaikansa viimeisellä vedolla.

Paalulle lukemin 2.11,387 pauhasi espanjalainen Marc Garcia, josta toiseksi tuikannut Pulkkinen jäi 88 tuhannesosaa. Sarjaa johtava japanilainen Ayumu Sasaski päätyi viidenneksi 0,740 sekuntia pohjista.

Pulkkinen hoiti hommansa tosiaankin kylmähermoisesti ja nappiajoituksella, sillä hän lähti viimeiselle kierroksella vain kaksi sekuntia ennen kuin ruutulippu heilui session päättymisen merkiksi. ”Postman” Pulkkinen oli siinä vaiheessa tuloslistalla seitsemäntenä.

– Opin tänään paljon. Seurasin ensin kavereita, kuten Viu (Aleix) ja tiesin, että minun on ajettava se kova aika myöhemmin yksin. Saimme pyörän toimimaan hienosti ja olen nyt paljon iloisempi kuin aiemmin tällä kaudella, Rookies Cupissa toista kautta kilpaileva Pulkkinen tilitti tuntojaan.

Brnossa ajetaan kaksi osakilpailua. Tshekin vierailun jälkeen Rookies Cupissa vuoroaan odottaa vielä kolme kisaa. Niistä yksi ajetaan Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla Italiassa ja kaksi viimeistä Espanjan Aragonissa.

Uusin numero