Pulkkinen janoaa juhannuksena RR-talenttien arvopisteitä Assenissa

Pulkkinen ajaa toista kauttaan MotoGP-sarjan yhteydessä KTM:n identtisillä Moto3-luokan pyörillä kilpailtavassa Rookies Cupissa.

Kausi käynnistyi huhtikuun loppupuolella kahdella kisalla Espanjan Jerezissä ja myös Assenissa on jaossa tuplapisteet lauantain ja sunnuntain kisojen muodossa.

Cupissa sijaan 17 oikeuttavat kaksi pistettä Jerezistä poiminut Pulkkinen näyttää pääsevän alkuhankaluuksien jälkeen taas juonesta kiinni. Assenin aika-ajossa kuitattu sija 14 ei ole suinkaan vielä parasta Pulkkista, mutta se kertoo siitä, että talvitesteissä hukassa ollut vire on löytymässä.

Assenissa paalupaikalle pisteli espanjalainen Raul Fernandez ajalla 1.45,754, joista ”Postman”-lempinimeä totteleva Pulkkinen jäi 1,641 sekuntia.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin riveissä MM-sarjaan Rookies Cupin mestarina siirtynyt hollantilainen Bo Bendsneyder villitsi omansa viime vuonna Assenissa ja nyt vastaavaa viittaa sovitellaan vuorostaan Walis Soppen harteille. Soppe hämmensi mukavasti kärkeä lunastamalla aika-ajosta kakkoruudun 0,377 sekuntia Fernandezin takana.

Cupin kärkimiehenä Asseniin saapunut espanjalainen Aleix Viu oli aika-ajossa 11:s 1,195 sekuntia pohjista.

Viu rullaa lauantain ja sunnuntain kisoissa neljännen lähtörivin keskelle, eli viitosrivissä sopivasti juuri vastaavassa paikassa teräviä startteja hakevan Pulkkisen silmien alle.
 

Uusin numero