Pricella ja Benavidesilla epäonnea: Brabec kasvatti johtoaan

Kevin Benavidesin lennokkaasti sujunut Dakar-ralli päättyi kuudennen ajopäivän loppupuolella teknisiin murheisiin kolmannelta sijalta. Kuva: DPPI Media.

Dakarin kuudentena ajopäivänä Ricky Brabec sai vedettyä hyvän kaulan lähimpien haastajien kärsittyä epäonnesta.

Dakar-rallin kuudes ajopäivä koostui yhteensä 830 kilometristä Ha’ilin ja Riadin välillä. Suurin osa 477 pätkäkilometristä oli hiekkaa.

Päivän etevin oli tasaista suoritusta päivältä hakemaan lähtenyt Hondan Ricky Brabec Joan Barreda Borth ja Matthias Walkner aivan kannassaan. Kokonaiskilpailussa Brabecin tilanne helpottui, sillä päivän alussa toisena ja kolmantena olleet Toby Price ja Kevin Benavides kärsivät teknisistä ongelmista. Saatuaan apua Husqvarna-kuljettaja Andrew Shortilta Price pääsi jatkamaan sijoittuen päivätuloksissa yhdenneksitoista, mutta Benavidesilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jättää leikki kesken moottorin vikaannuttua reitin loppuosalla.

– Olin johdossa, kun pyörään tuli vikaa. Minun oli vaihdettava osia Andrew Shortin kanssa, jotta pääsin jatkamaan. Onhan se turhauttavaa, kun menettää aikaa itsestä riippumattomista asioista johtuen. Matkaa on vielä paljon jäljellä, toivottavasti huono tuurini on nyt ohi, pohti Price.

Pricen ja Benavidasin epäonnen ansiosta Brabecin johto venähti jo 20 minuuttiin. Dakar-rallissa pidetään lauantaina lepopäivä ja kilpailu jatkuu sunnuntaina.

Dakar-rallin moottoripyöräluokan tilanne kuuden ajopäivän jälkeen:
1. Ricky Brabec, Honda
2. Pablo Quintanilla, Husqvarna
3. Toby Price, KTM
4. Jose Ignacio Cornejo Florimo, Honda
5. Joan Barreda Bort, Honda
6. Matthias Walkner, KTM
7. Luciano Benavides, KTM
8. Skyler Howes, Husqvarna
9. Stefan Svitko, KTM
10. Franco Caimi, Yamaha

Uusin numero