Prätkä vauhdinnälkäisille: myytävänä Suomen nopein katupyörä, yli 700 hv – 403 km/h – 13 000 €

(kuva: Janne Huhtala)

Nettimotossa on myynnissä Suzuki Hayabusa, jota ei juurikaan tarvitse enää virittää lisää.

Vaikka myytävässä moottoripyörässä oli kuinka paljon tehoa, niin erityisesti sosiaalisessa mediassa löytyy aina joku jonka mielestä tehoa ei ole riittävästi. Joko tällä kertaa tehoa olisi jokaiseen makuun riittävästi? Myytävänä on Suzuki Hayabusa Turbo, jossa tehoa on yli 700 hevosvoimaa.

Hintakaan ei ole paha, sillä 13 000 euron hintapyyntö on vain pyöreästi uuden GSX-S750:n luokkaa. Rakentelun lähtökohtana on ollut Suzuki GSX1300R Hayabusa vuodelta 2009, eli toinen vuosimalli ns. Gen2-Busasta. Yli 700 hevosvoiman teholukemiin ei päästä pelkästään asentamalla iso ahdin moottorin jatkeeksi, vaan käytännössä pyörän tekniikka joudutaan rakentamaan alusta loppuun uusiksi. Vakiot suuttimet ja polttoainepumppu riittävät nippa nappa 300 hevosvoiman ylitykseen, vakiosähköt vähän pidemmälle. Voimansiirtoakin joudutaan vahvistamaan sekä vaihteistoa muokkaamalla että vaihtamalla vetoakseli ”heavy duty” -malliin. Puhumattakaan pienemmistä muutoksista.

Tästä kyseisestä pyörästä olemme kirjoittaneet aikaisemminkin, sillä sillä on ajettu seisovalla maililla Suomen kovin katupyörälle mitattu loppunopeus, 403 km/h. 

Linkki ilmoitukseen:

Nettimoton ilmoitus: Suzuki Hayabusa Turbo

Linkki aiempaan artikkeliin:

Uusin numero