Pramac revolution

Pramac Racingin Facebook-faneille tarjolla mm. uusi promovideo.

Qatarin radan pituus on 5380 m, keskimääräinen leveys 12 m, pääsuoran pituus on 1068 m. Oikealla kääntyviä mutkia on kuusi ja vasemmalle kääntyviä 10. Bike-lehdessä 6/2009 muistellaan viime kauden aloituskisaa, josta muodostui varsinainen farssi. Sateen takia yökisa siirrettiin lopulta sunnuntailta maanantai-iltaaan…

Ohessa suomennettuna Mika Kallion haastattelu tiimin uuden vihreän teemasta:

1. Sinä tulet Suomesta, jossa vihreys ja luonto ympäröivät teitä kaikkia. Kuinka tärkeää ympäristö on sinulle?

Mika Kallio: Jo lapsena meille opetetaan kunnioittamaan ympäröivää luontoa. Puut, metsät ja järvet ovat tärkeitä luonnonvarojamme ja meidän kaikkien velvollisuus on suojella sitä parhaamme mukaan. Syntymäkaupunkini Valkeakoski on vehreä ja vesi kotikaupunkimme järvessä on puhtaimpia maailmassa.

2. Kuinka sinä suhtaudut vaihtoehtoisiin energialähteisiin?

MK: Mielestäni jokainen voi hyödyntää uusiutuvia energialähteitä. Viime vuosina teknologia on kehittynyt niin paljon, että lähes jokainen voisi käytännössä tuottaa omassa taloudessaan tarvittavan energian, kuten asentamalla aurinkokennopaneeleita talon katolle ja puutarhaan. Ilmastonmuutos on jo nähtävissä ja mielestäni jokaisen velvollisuus on vähentää hiilidioksipäästöjään. Saksan matkani aikana näin kuinka saksalaiset tuottavat jo 12 % tarvitsemastaan energiasta uusiutuvilla luonnonvaroilla ja he pyrkivät vuosi vuodelta vain kasvattamaan tätä osuutta. Sen pitäisi olla ykkösprioriteetti jokaiselle Euroopan valtiolle.

3. Kuinka huomioit ympäristönsuojelun yksityiselämässäsi?

MK: Omistan talon, jonka ympäristövaikutukset ovat hyvin pienet. Suomessa käytämme erityisiä tuplaikkunalaseja, ja lähes täysin tiivistettyinä ikkunat auttavat pienentämään lämmityskuluja. Sen lisäksi kierrätän ja pyrin kulutuskäyttämisessäni huomioimaan ympäristötekijät.

4. Rata-ajoasi ajatellen, mitä odotat alkavalta kaudelta MotoGP:ssä?

MK: Ensimmäinen vuoteni MotoGP:ssä oli erittäin tyydyttävä, minut valittiin vuoden tulokkaaksi, ja onnistuin saamaan pyörääni hyvän tuntuman. Losailin testituloksien näkökulmasta en voi kieltää ettenkö odottaisi sijoittumista kahdeksan parhaan joukkoon. Olen saanut tiimiltä erittäin hyvin tukea ja toivon voivani täyttää odotukset radalla.

5. Mitkä ovat kauden tavoitteesi? Mitä mieltä olet tiimikaveristasi Aleix Espargarosta?

MK: Toisen kauteni tavoitteena on taistella palkintokorokesijoista joissakin kisoissa. Aleix on hyvin päättäväinen kaveri, ja hän sai jo viime vuonna jonkin verran kokemusta MotoGP-pyörästä tuuratessani minua sekä loppukaudesta. Talvitestien aikana hän on vakuuttanut hyvillä tuloksilla. Me molemmat haluamme täyttää tiimin meille asettamat odotukset. Uskon meidän olevan hyvät liittolaiset, olemmehan me myös MotoGP-luokan nuorimmat tiimikaverit.

Uusin numero