Polvensa teloneen Pyrhösen MM-mitalihaaveille kova kolaus


Ensimmäisessä erässä Pyrhönen ajoi erän alun viidentenä ja saavutti juuri kärkinelikkoa, kunnes hän loukkasi polvensa erään hyppyrin alastulossa. Erän loppu meni sijoituksen pitämiseen kovan polvikivun kera ja maalissa hän oli viides.

Ensimmäisen erän voittoon ajoi MM-sarjaa johtava Itävallan Matthias Walkner. Tsekki Martin Michek oli erän kakkonen ja Itävallan Gunter Schmidinger kolmas.

Toisessa erässä Pyrhönen aloitti hyvin ja oli erän alussa neljäntenä, putosi kierroksen ajaksi viidenneksi, mutta nousi takaisin neljänneksi ja miltei saman tien kolmanneksi.

Hyvinkääläinen alkoi painostaa kovaa toisena ajanutta Tanskan Kasper Lynggraadia kunnes neljä kierrosta ennen maalia hän ajoi rajusti nurin ja joutui keskeyttämään. Pyrhönen sijoittui kuitenkin erän lopputuloksissa vielä sijalle 20 ja sai yhden MM-pisteen. Keskeytys oli hänelle kauden ensimmäinen.

”Hirveä kipu”

– Tässä oli tämä kisa. Ensimmäisessä erässä polvi muljahti tosi pahasti ja kipu oli aivan hirveä. Erän loppu meni aivan ajeluksi, sinnittelin vain maaliin. Toiseen erään pystyin kuitenkin lähtemään kun polvi teipattiin kunnolla ja se erä alkoikin hyvin. Nousin aika nopeasti kolmanneksia ja pystyin antamaan oikein kunnon painetta kakkossijasta, mutta neljä kierrosta ennen maalia tuli hurjat lipat ja satutin olkapäätäni ja päätäni. Oli pakko keskeyttää, kertoo Pyrhönen murheellisena.

Toisessa erässä Michek oli nopein ja nappasi näin päivän kovimmat MM-pisteet. Erän kakkoseksi ajoi Tanskan Kasper Lynggraad ja kolmas oli Slovenian Klemen Gercar.

Pyrhösen tiimin toinen kuljettaja Ludde Söderberg ajoi ensimmäisessä erässä sijalle 13, kaaduttuaan hyvän lähdön jälkeen kahdesti. Toisessa erässä Söderberg starttasi jälleen hyvin ja oli parhaimmillaan jo viidentenä, mutta pieni ajovirhe erän lopussa kostautui ja hän oli maalissa kuudes.

Ensimmäisessä erässä kymmenenneksi ajanut Niko Koskela oli toisessa erässä Söderbergin vanavedessä seitsemäs. Marko Kovalainen oli ensimmäisessä erässä sijalla 17 ja keskeytti toisen erän.

MM-pisteissä Walknerilla on tukeva johto pistein 295. Toisena on Gercar 269 pisteellään ja kolmantena Michek, jolla pisteitä koossa 266 pinna. Pyrhönen on viidentenä pstein 230. Söderberg on pisteissä (123) kymmenentenä.

Ice1Racingilla
haastava viikonloppu

Matterley Basinin radalla ajetaan varsinainen superviikoloppu sisältäen MX1-, MX2- ja MX3-luokkien lisäksi myös EMX-luokat.

Ice1Racing-tiimiä Englannissa edustavat MX1-kuljettajien Marc de Reuverin ja Santtu Tiaisen ohella siis MX3-luokassa Koskela ja EMX 250cc-luokassa Teemu Lehtinen.

MX1:n karsintaerä teki tiimin osalta sunnuntain kisaeristä haastavat. Tiainen karsiutui 23:ntena ja De Reuver joutui keskeyttämään loukattuaan polvensa.

EMX 250cc-luokassa Lehtinen kärsi moottoriviasta jo aika-ajossa.

Lehtinen kaatui moottorivian yllättäessä hypyn lähdössä, eikä päässyt mukaan itse kilpailueriin.

Tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx

 

Viimeisin numero