Poliisin suuri meluratsia veti vesiperän: seitsemän 70 euron rikesakkoa

Kova rummutus ratsiasta etukäteen, mutta tuloksena vain 490 euron potti rikesakkoja. Poliisin meluratsia osoittautui täydelliseksi pannukakuksi Helsingissä.

Poliisi tiedotti viime viikolla näyttävästi, että se järjestää suuren moottoripyörien ja mopojen meluratsian viikonlopun aikana. Ratsian syynä poliisin mukaan oli se, että ”useissa kansalaispalautteissa on toivottu moottoripyörien ja mopojen äänenvoimakkuuden valvontaa”.

Kun kerran melu näiden palautteen lähettäneiden huolestuneiden kansalaisten mukaan aiheuttaa suurta tuskaa, ovat he varmaan myös palautteissaan kertoneet missä ja milloin tällaista häiriötä aiheuttavaa melua syntyy. Siihen nähden tuntuukin käsittämättömältä, että poliisi veti käytännössä täydellisen vesiperän ratsiallaan. Vai olisiko sittenkin niin, että poliisi on itse keksinyt koko ongelman ja ”palautteet”.

Meluratsian yhteydessä oli tavoitettu kaksi kuljettajaa, joiden ajokortti ei oikeuttanut kyseisen moottoripyörän kuljettamiseen. Lisäksi poliisin mukaan ”haaviin jäi muutamia rattijuoppoja”. Tässä onkin toinen erikoisuus poliisin toiminnassa, ikäänkuin vähätellään rattijuopumusta verrattuna ”pakoputkiviritteisen” moottoripyörän käyttöön. Näin motoristina miellän rattijuopumuksen erittäin vakavaksi rikokseksi, sillä rattijuoppo on eräänlainen liikenteessä kulkeva aikapommi joka voi milloin tahansa aiheuttaa toikkaroinnillaan motoristille vakavia tilanteita. Poliisin tulisikin ottaa opikseen tämän ratsian tuloksista ja valvonnassaan keskittyä kuljettajien kunnon selvittämiseen. Jos minulta motoristina kysytään että kumpi on suuremmaksi vaaraksi liikenteessä, yksi rattijuoppo vai seitsemän normaalia äänekkäämpää mopoa, niin ei tarvitse sekuntiakaan miettiä kun vastaa että se rattijuoppo. Enemmän ratsioita kiitos, mutta keskittykää todellisiin ongelmiin.

Janne Huhtala

toimittaja

MP Maailma

Uusin numero