Poliisi pysäytti moottoripyörän törmäämällä Norjassa

Norjan poliisin toimintatavat ovat saaneet osakseen huomattavaa kritiikkiä poliisin pysäytettyä ylinopeudella kulkeneen moottoripyörän törmäämällä siihen.

Norjassa poliisin toiminta moottoripyörän tiistaina tapahtuneessa pysäytystilanteessa on saanut voimakasta kritiikkiä. Poliisi pysäytti ylinopeutta ajaneen motoristin törmäämällä tämän moottoripyörään.

Norjalaislähteiden mukaan pyörälle oli mitattu 90 km/h rajoitusalueella 150 km/h keskituntinopeus. Pysäytystilanteessa oli tapahtunut törmäys, jonka seurauksena asiasta käynnistettiin poliisin sisäinen tutkinta. Muutamissa tunneissa poliisin todettiin toimineen tilanteessa asianmukaisesti, ja motoristin aiheuttaneen törmäyksen.

Julkisuuteen päätynyt kojelautakamerakuva kertoo kuitenkin toista kieltä. Moottoripyörän kuljettaja on hidastanut tien varteen, kun poliisiauto yllättäen törmää tämän pyörään aiheuttaen kaatumisen.

Video on saanut rajua palautetta norjalaisyleisöltä, ja kommenteista paistaa poliisin nauttiman luottamuksen rapistuminen. Videon tultua julkisuuteen Norjan poliisi on aloittanut tapausta koskevan tutkinnan uudelleen. Autoa kuljettanut poliisi saa jatkaa virantoimituksessa, mutta hän ei saa kuljettaa tutkinnan aikana poliisiautoa.

(Muokattu klo. 20.21: Lisätty moottoripyörälle mitattu keskituntinopeus ja seuraus poliisiauton kuljettajalle)

Uusin numero