Poliisi: Heinolan MM-endurokisoissa kurittomia kilpailijoita

Maastokokeiden väliset siirtymät ajettiin osin suljettuja maastoreittejä pitkin ja osin yleisillä teillä normaalin liikenteen joukossa.  Yleisillä teillä tarkoitus oli luonnollisesti noudattaa normaaleja liikennesääntöjä. Tämä ei valitettavasti kaikilta osin toteutunut. Kansalaisilta tuli hätäkeskukseen joitakin yhteydenottoja ajamiseen liittyen.  Paikalla olleet poliisit pystyivät reagoimaan ilmoituksiin nopeasti.

Poliisipartioiden näkemyksen mukaan meno oli aika ajoin kuritonta liikenteellisestä näkökulmasta. Viikonlopun aikana poliisi kirjoitti kilpailijoille ja heidän huoltojoukoissaan olleille 13 rangaistusvaatimusta (sakkoa), viisi rikesakkoa ja määräsi yhden ajokiellon. Ajokielto määrättiin vakavasta piittaamattomuudesta, kun epäilty ajoi 40 km/h alueella 89 km/h.

Kilpailijoiden ja heidän tukijoukkojensa tämänlainen toiminta on valitettavaa, varsinkin koska järjestäjän kilpailuun liittyvä toiminta oli erinomaisesti hoidettu, ja kisojen turvallisuuden ja sujuvuuden eteen oli nähty paljon vaivaa. Poliisin yhteistyö järjestäjätahon kanssa etukäteen ja sen aikana sujui hyvin.

Yleisö käyttäytyi hyvin ja nautti tapahtumasta asiallisella tavalla, eikä siitä aiheutunut poliisitoiminnallisia tarpeita.

Lähde:
http://www.poliisi.fi/poliisi/hame/home.nsf/PFBD/AE8F35710BC13B6DC2257CF20032DE03
 

Uusin numero