Pol Espargaro hehkuttaa kolmossijaansa: ”Tämä tuntuu makeammalta kuin Moto2-mestaruuteni”

Aiemmin paras sijoitus oli viime kaudella ajettu yhdeksäs. Espargaro taisteli itsensä uusintastartin jälkeen yhdeksännestä lähtöruudusta sijalle neljä. Kun Valentino Rossi kaatui, aukesi historiallinen tilaisuus.

”Tämä on täysin epätodellista. Tunsin oloni hyväksi kilpailussa jo sen keskeyttämiseen asti. Pystyin ajamaan märällä hyviä kierrosaikoja koko viikonlopun ajan”, Espargaro kertoi.

Kolmossijasta vielä hämmästyttävämmän tekee se, että Espargaro kaatui kilpailun alkupuolella ja jäi hännille.

”Se oli kyllä villiä. Kaatumisen jälkeen pyörässä ei ollut edes katetta, mutta pystyin nousemaan viimeiseltä sijalta seitsemänneksi. En tajua, kuinka pystyin sen tekemään. Tuuli oli tosi kova, enkä oikein edes nähnyt suorilla mitään. Kun sitten tuli uusintastartti, ajattelin, että hei, tässä on minun tilaisuuteni.”

Espargaro sanoo, että hänellä oli melkoisesti paineita ennen kilpailua. KTM oli jo voittanut niin Moto3- kuin Moto2-kilpailutkin.

”Katselin ennen kisaa TV:stä hiukan peloissani, kun kaverit ajoivat hurjaa vauhtia ja upeasti sadekelissä. KTM:n kaverit ajoivat ihan uskomattoman hienosti. Sanoin itselleni, että tulen näyttämään naurettavalta, jos en tänään onnistu hyvin. Kuulin, kun TV-kommentaattori sanoi, että katsotaan, mitä Pol Espargaro tekee, tuleeko hän sulkemaan KTM:n ympyrän? Sanoin heti, että hei mies, niin ei tule tapahtumaan. Ja lopulta kuitenkin teimme sen”, Espargaro muistelee.

27-vuotias espanjalainen otti ensimmäisen palkintopallipaikkansa 86:nnessa MotoGP-startissaan. Espargaron mukaan Valencian podium maistui makeammalta kuin hänen vuoden 2013 Moto2-mestaruutensa.

”Moto2:ssa ja 125-kuutioisissa voitin jatkuvasti kilpailuja, ja me ihmiset olemme niin tyhmiä, että alamme tottua kaikkiin hyviin asioihin, mitä meille tapahtuu. Kun voitin maailmanmestaruuden, nautin siitä todella paljon. Mutta toden sanoakseni, en niin paljon kuin tästä. Valencian kolmossija oli paljon tunteikkaampi. Vaikka se oli vain kolmossija, se oli aivan uskomattoman hienoa ”, Espargaro hehkutteli.