Pohjola voitti cross countryn Suomen mestaruuden Säkylässä

Pohjola ajoi toiseksi 24MX SM Cross Country -sarjan kolmannessa, eli viimeisessä osakilpailussa lauantaina Säkylän varuskunta-alueen maisemissa, missä kilpailuisäntänä toimi Rauman Seudun Moottorikerho. 1500 euroa tittelistään pokanneen Pohjolan kausi hipoi täydellisyyttä, sillä hän voitti jo aiemmin enduron henkilökohtaisen ja kerhojoukkueiden Suomen mestaruuden.

– Kausi ei olisi voinut mennä juurikaan paremmin. Tietenkin mestaruudet olivat tavoitteenani, mutta kaiken pitää onnistua, jotta tulos on tämänlainen. Tuntuu huikealta, Pohjola iloitsi.

Säkylässä SM-luokan (A) tahtipuikkoa heilutti Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson, joka oli täysin ylivoimainen. Eriksson voitti myös kauden avauksen, mutta hän joutui jättämään toisen osakilpailun väliin loukkaantumisen takia. Eriksson nousi toisella osakilpailuvoitollaan kuitenkin SM-hopealle.

– Kisa oli hyvä ja huomasin jo aamulla reittiin kävellen tutustuessani, että tämä tulee olemaan päiväni. Reitti oli todella hieno. SM-hopea oli mukava bonus tähän päivään, koska mestaruuteen ei ollut käytännössä loukkaantumisen takia mahdollisuuksia, Eriksson summasi.

Erikssonin kanssa tasapisteissä SM-pronssin otti Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen. Päivän osakilpailun kolmas oli Turun Moottorikerhon Miro Lehto, joka oli SM-loppupisteissä neljäs ennen edelleen sijoittuneiden tapaan palkintorahoille ajanutta Jämsän Seudun Moottorikerhon Matias Savoa.

Kärkkäisen mestaruusputkelle jatkoa

Naiset ajoivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomen Cup -tittelistä. Mestaruuden vei Sanna Kärkkäinen, joka voitti lauantaina, kuten kauden kahdessa aiemmassa osakilpailussakin. Kärkkäisen kilpailukausi jatkuu kahden viikon kuluttua enduron EM-sarjan päätöksessä Saksassa, vaikka hän on jo varmistanut naisten Euroopan mestaruuden. Kärkkäinen voitti tänä vuonna myös enduron Lady Cupin.

– Sain tällä kertaa pyöräni heti startissa käyntiin eikä käynyt niin kuin edellisessä osakisassa, jolloin jouduin lähtemään liikkeelle kaukaa joukon hänniltä. Nyt pääsin nopeasti kärkeen ja keskityin omaan ajooni, vaikka kanssamme ajaneen nuorten-luokan kuljettajat laittoivatkin ”kampoihin”. Mestaruus tuntuu hyvälle ja koko kausi on mennyt suunnitelmien mukaisesti, Kärkkäinen kertasi.

Säkylässä toiseksi ajoi Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvist, joka nousi Suomen Cup -hopealle. Kangasalan Moottorikerhon Anu Nummela oli lauantaina kolmas, minkä ansiosta hän kipusi sarjan pronssille.

Hopeassa ennen Säkylää kiinni ollut Padasjoen Moottoriurheilijoiden Hanna Mertsalmi joutui jättämään päätöksen väliin polvivamman takia pudoten sarjassa neljänneksi.

Lehtiön ensimmäinen

Erityisesti motocrossiin keskittyneen Lari Lehtiön 40-vuotiaiden veteraanien (V40) Suomen Cup -titteli oli hänen pitkän uransa ensimmäinen mestaruus missään lajissa. Lehtiö voitti kauden päätöksen Säkylässä, kun hän nousi ykköspaikalle kahden tunnin kilpailun loppuminuuteilla.

– Starttini onnistui kohtalaisen hyvin, mutta vedin kisan puolivälissä täydestä kaasusta nurin. Meinasin jo, että mahtoiko kauteni olla siinä. Pystyin kuitenkin jatkamaan ja nousemaan voittoon. 30 vuotta tässä on painettu menemään, joten kyllä ensimmäinen mestaruus tuntuu järjettömän hyvältä, Lehtiö riemuitsi.

Salon Moottorikerhon Juha Puotsaari oli päivän sekä koko kauden kakkonen. Suomen Cup -pronssille nousi Hämeenlinnan Moottorikerhon Santeri Kätkytniemi, joka oli Säkylässä kuudes. Päivän kolmossijan nappasi Tuusulan Moottorikerhon Sami Salonen.

Jälleen Viljakainen

Salpausselän Moottorikerhon Pekka Viljakainen jatkoi tyylipuhdasta menoaan 50-vuotiaissa veteraaneissa (V50) ottaen kauden kolmannen voittonsa. Näin Viljakainen voitti Suomen Cupin maksimipistein.

– Päivä oli kaikinpuolin hyvä, ei ongelmia. Tikkanen ohitti minut toisella kierroksella, mutta kun sain kädet ”auki” ja totuin pattiseen rataan, löysin ykkössijaan riittävän rytmin. Suomen Cupin voitto maistuu, vaikka takavuosilta minulla onkin endurossa useita Suomen mestaruuuksia ja maajoukkueiden MM-kulta, Viljakainen muisteli.

Numibia Racing Teamin Karri Tikkanen oli lauantaina toinen ja RCK:n Jarkko Koskinen kolmas. Koskinen otti Suomen Cup -hopeaa ja Hyvinkään Moottorikerhon Pasi Virtanen -pronssia.

Isäntäseuran edustajia
palkintokorokkeella

Säkylässä ajettiin myös kansallisissa luokissa. Voitot menivät B-luokassa Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Aleksi Vilkolle, nuorissa Vantaan Moottorikerhon Joni Mäkelälle, alle 20-vuotiaiden U20-luokassa Helsingin Moottorikerhon Henri Partille, 60-vuotiaiden veteraanien V60-luokassa Tuusulan Moottorikerhon Timo Remekselle, harrasteessa Joutsan Moottorikerhon Henri Roligille ja classic-luokassa Salon Moottorikerhon Juha Puotsaarelle.

Rauman Seudun Moottorikerhon kuljettajista ainoa SM-luokan edustaja Waltteri Koskinen oli 14:s. Kolmen parhaan joukkoon luokissaan ajoivat kakkoseksi harrasteessa sijoittunut Santeri Kari ja kolmospaikan classicissa napannut Ari Peippo.

24MX SM Cross Countryn pääyhteistyökumppani on 24MX-nettikauppa.

Muita yhteistyökumppaneita ovat AllRight, Bike & Boat World, CrossiBlogi.fi, Duell, First Stop Jämsä, KTM, Kärcher, Liquid Image, Mitas, Molitor, Motopalvelu, OFFROADPro, Pilvilinnan Talonmies ja Sherco.

Tulokset
A:

1. Toni Eriksson, HMK, KTM
2. Eemil Pohjola, JSMK, Husqvarna
3. Miro Lehto, TMK, KTM

A, SM-loppupisteet:
1. Pohjola, 67 pistettä
2. Eriksson, 50p.
3. Joni Kaivolainen, AsikMK, KTM, 50p.

Naiset:
1. Sanna Kärkkäinen, VMK, KTM
2. Marita Nyqvist, MäntsMK, Yamaha
3. Anu Nummela, KaMoKe, KTM

Naiset, Suomen Cup -loppupisteet:
1. Kärkkäinen, 75p.
2. Nyqvist, 62p.
3. Nummela, 49p.

V40:
1. Lari Lehtiö, HyMK, Honda
2. Juha Puotsaari, SaMK, Husqvarna
3. Sami Salonen, TuMK, KTM

V40, Suomen Cup -loppupisteet:
1. Lehtiö, 70p.
2. Puotsaari, 59p.
3. Santeri Kätkytniemi, HlMK, TM, 48p.

V50:
1. Pekka Viljakainen, SsMK, Husqvarna
2. Karri Tikkanen, NRT, KTM
3. Jarkko Koskinen, RCK, KTM

V50, Suomen Cup -loppupisteet:
1. Viljakainen, 75p.
2. Koskinen, 58p.
3. Pasi Virtanen, HyMK, KTM, 52p.

B:
1. Aleksi Vilkko, LrMP, KTM
2. Olli Viljanmaa, KurEC, KTM
3. Juha Vuoriniemi, PMK, KTM

Nuoret:
1. Joni Mäkelä, VMK, Kawasaki
2. Pyry Juupaluoma, JSMK, Husqvarna
3. Valtteri Kangas, PMK, Yamaha

U20:
1. Henri Partti, HMK, KTM
2. Veikka Vähämäki, SaMK, Husqvarna
3. Teemu Lahtinen, VMK, Husqvarna

V60:
1. Timo Remes, TuMK, KTM
2. Ilkka Trygg, LosMK, Husqvarna
3. Jouko Peltoniemi, TMK, KTM

Classic:
1. Juha Puotsaari, SaMK, Honda
2. Antti Hyökki, VMK, Suzuki
3. Ari Peippo, RaSMK, Honda

Harraste:
1. Henri Rolig, JoMK, Husqvarna
2. Santeri Kari, RaSMK, KTM
3. Eetu Kaapeli, TuMK, Yamaha

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1215497

Sarjataulukot:
http://crosscountry.fi
 

Uusin numero